Avrupa Yeşiller Partisi: Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı

Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Mélanie Vogel, 14 Mayıs seçimleri ardından Türkiye’nin “sonraki döneminin henüz yazılmadığını” belirtti.

Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Mélanie Vogel ve Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Ahmet Asena, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

İstanbul’daki Cezayir Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşbaşkanları Beser Çelik ile Mevlud Ustabaş, Yeşiller Eş Sözcüleri Özlem Teke ve Koray Doğan Urbarlı katıldı.

Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Mélanie Vogel, Türkiye’deki seçimlerin Avrupa için de önemli olduğunun altını çizerek, “Farklı fikirler ve platformlardan insanlar bir araya geldi. Burada temel amacın demokrasi olduğunu bildikleri için bir araya geldiler. Bu seçimlerde bu anlamda çok güçlü bir muhalefet var. Bu muhalefet her türlü nefretten ülkeyi korumak istiyor. Böyle bir muhalefet var karşımız” dedi.

Vogel, seçimlere katılım oranının Avrupa ülkelerinin aksine yüksek olduğuna dikkat çekerken, “Korku seviyesi yüksek üzüntü var. Ancak Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı. Avrupa Yeşiller olarak sürekli yanınızda olacağız. Sınırlar ötesi dayanışmaya ihtiyaç var” diye ekledi.

Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Ahmet Asena, seçimlere katılım yüksek olmakla birlikte halen gitmeyen bir kesimin olduğuna işaret etti.

Asena,  “Seçim öncesi bir kısım genç sandığa gitmeyeceğini söyledi. Bu kesimi sandığa götürmek önemli olacak. Türkiye’nin demokratikleşmesi önemli. Seçime 15 gün var. Bu süre kısa bir süre değil. Bu anlamda daha güçlü çalışmalıyız” dedi.

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Özlem Teke ise Türkiye’de baskıyı geriletmenin kolay olmadığının altını çizerek “Umutsuzluğa kapılmamalıyız. Kendimizi yenileyeceğiz, daha iyi yenileneceğiz. Umutsuz ve yılgın değiliz” şeklinde konuştu.