Anneler: Yarın da Bakırköy'deyiz, destek verin

Bakırköy Cezaevi önünde nöbet tutmaları engellenmek istenen aileler direndi. El ele yürüyüş yapan aileler, "Yarın da buradayız" diyerek, herkesi eylemlerini sahiplenmeye çağırdı.

İmralı tecridine karşı başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy L Tipi Kapalı Kadın Cezaevi'nde önünde nöbet başlatan tutsak anneleri, bir kez daha bir araya geldi. Günlerdir polis saldırısı ve gözaltılara rağmen E-5 Karayolu üzerinde bulunan Çocuk Sitesi Durağı önünde buluşan anneler, cezaevine doğru yürümek istedi. Bölgeye giden tüm yolları kapatan polisler, annelere "Cezaevi önünde eylem yapmak yasak" dedi. 

TEHDİDE CEVAP: ÖLDÜRSENİZ DE GELECEĞİZ!

Bu tutumu protesto etmek için durakta oturan ailelere polis, "Burada da oturamazsınız, sizi uyarıyorum, gözaltı yapacağım" tehdidinde bulundu. Aileler ise "Biz her gün burada olacağız. Bu yaptıklarınızı kabul etmiyoruz. Bizi öldürseniz de geleceğiz" yanıtını verdi. Aileler ve polislerin tartışmaları devam ederken görüntü almak isteyen gazeteciler de Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirildi. 

POLİS ENGELİNE RAĞMEN EL ELE YÜRÜDÜLER

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlardan Sezen Tekin ve Kudret Tekin'in polis ekipleriyle yapmış oldukları görüşmelerden sonuç çıkmayınca aileler, el ele tutuşarak "yaşam zinciri" oluşturdu. Aileler bu şekilde HDP Fatih İlçe Örgütü binasına kadar yürümek istedi. Bir süre yürüyüşlerine devam eden ailelerin etrafını saran polisler, "Birbirinizin elini bırakın. Düzgün yürüyün yolunuzu" şeklinde baskılarını sürdürdü. Avukatlar da polisin annelere bağırmasına tepki gösterdi.

'YARIN DA BURADA OLACAĞIZ' 

Anneler, yarın da çocuklarının taleplerini haykırmak için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde olacaklarını söyledi. Aileler, herkesi eylemlerini sahiplenmeye çağırdı. 

Gruplar halinde bölgeden ayrılan aileleri, sivil polisler takip etmeye başladı.