ANF’den açıklama

PKK tarafından tutuklanan MİT yöneticilerinin görüntü ve itiraflarını yayımladığımız günden itibaren yoğun siber ve diplomatik baskı altındayız. Bu sebeple, mobil uygulamalarımız ve farklı mecralardaki paylaşımlarımıza erişim engelleniyor.

PKK’nin tutukladığı MİT yöneticilerine ilişkin görüntü ve itirafları yayımlamamızdan sonra Türkiye devleti tarafından organize edilen siber ve diplomatik saldırılara maruz kalıyoruz. Türk devleti, haberlerimizin dolaşıma girmemesi için elinden gelen gayreti gösteriyor.

Önce 5 Ocak akşamı 6 dilden yayın yapan sitelerimize yönelik saldırı gerçekleşti. Ardından sosyal medya hesaplarımıza saldırılar yoğunlaştı. Türk hükümeti, görüntülerin Youtube gibi mecralardan silinmesi için yoğun girişimlerde bulundu ve görüntüler birçok sitede kaldırıldı. Ancak buna rağmen görüntüler çeşitli şekillerde dolaşıma girdi ve milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Bunu engelleyemeyen Türk hükümeti, son olarak da ‘MİT yöneticileri konuştu’ başlıklı haberimize Türkiye’de erişim engeli getirtti.

Bu saldırılar neticesinde mevcut durumda ANF App ve ANF Android (Mobil uygulamalar) uygulamalarımıza erişim engeli yaşanıyor.

Teknik ekibimiz, söz konusu uygulamalarımızın en kısa sürede tekrar hizmete girmesi için çalışmalarını yürütüyor.