Almanya'da Kürtler ve dostları yarın sokağa çıkıyor

KON-MED, 12 Eylül Darbesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, yarın düzenlenecek eylemlerin yer ve saatlerini duyurdu, eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 12 Eylül Darbesi'nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı, eylem takvimini duyurdu.
"Faşizme karşı Kürtler ve tüm antifaşist halklar ortak mücadele etmeli" vurgusunda bulunulan açıklamada, "12 Eylül faşist askeri darbe faşist generaller, tekelci burjuvazi ve Kürtleri soykırıma uğratmak isteyen kesimlerin birlikte gerçekleştirdiği bir darbe olarak tarihe geçmiştir" denildi.

'ORTAKLAŞMAZSAK FAŞİZM İLERLEYECEK'

Açıklamada, Kürtler ve emekçilerin özgürlük, demokrasi mücadelesini ortaklaştırmanın önemine değinilerek, "Bugün bu anlayışın, tutumun ve ortak mücadelenin önemi anlaşılmazsa AKP-MHP faşizmine karşı etkili mücadele geliştirilemez. Bu mücadele verilmediği takdirde faşizm, ideolojik hakimiyetini daha fazla artırıp, öngördüğü soykırımcı sömürgeci faşist diktatörlüğü engelsiz oturtacaktır" diye kaydedildi.
"Ülkede süren direnişin Avrupa’da sesi olmanın, Avrupa halklarının desteğini alarak sonuç alıcı bir direnişe kilitlenmenin şimdi tam zamanıdır" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
"Gün faşizme karşı, her alanda, her düzeyde direnişi büyütme ve halklarımıza karşı el kaldıranlardan hesap sorma günüdür. Kürdistan'ı işgal eden, Kürt halkını soykırımdan geçirenlere karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

'EYLEMLERE KATILALIM, FAŞİZMİN ÜZERİNE YÜRÜYELİM!'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘ın tecridi şahsında Kürt ulusunun iradesini kırmaya çalışan, IŞİD ve MİT güdümlü çetelerle Rojava halklarımıza karşı işgalci bir savaş sürdüren AKP faşizminin, irademizi teslim almasına asla izin vermeyeceğiz!
Kürdistani birçok parti, ulusal kurumlar ve sol-sosyalist ve devrimcilerle beraber organize ettiğimiz ve 12 Eylül 2020'de Almanya’nın birçok yerinde yapılacak 'Öcalan’a  ve tüm devrimci tutsaklara özgürlük, Kürdistan’a barış ve Ortadoğu'ya barış' etkinliklerine; işçi sınıfını, emekçileri, Alevileri, Êzidîleri, Asuri-Süryanileri, Ermenileri, azınlıkları, kadınları, gençleri, Kürt ulusunu ve tüm ezilenleri faşizme karşı tek bir bayrak altında birleşerek, direnişi genelleştirerek ve faşizmin üzerine yürümek için katılmaya çağırıyoruz!"

EYLEM TAKVİMİ

KON-MED, eylem takvimini de şöyle açıkladı:

"DUSSELDORF
Tarih: 12.09.2020
Saat: 14:00
Yer: Bahnhof karşısı

STUTTGART
Tarıh: 12.09.2020
Saat: 16:00
Yer: Lautenschlagerstr. Stuttgart

HEİLBRONN
Tarih: 12.09.2020
Saat: 14:00
Yer: Theresienwiese Heilbronn

BERLİN
Tarih: 12.09.2020
Saat: 16:00
Yer: Potsdamer Platz Berlin

FRANKFURT
Tarih: 12.09.2020
Saat: 15:00
Yer: Hauptwache Frankfurt

DARMSTADT
Tarih: 12.09.2020
Saat: 15:00
Yer: Frieden Platz Darmstadt

SAARBRÜCKEN
Tarih: 12.09.2020
Saat: 15:00
Yer: Euro Galerie Saarbrücken

BRAUNSCHWEİG
Tarih: 12.09.2020
Saat: 10:30
Yer: Schloßarcaden Braunschweig."