Alman polisi 2 Kürt çocuğunu hastanelik etti

Erdoğan’ın “Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacaktır” sözüne artık Alman polisi de uyuyor. Hannover’de dün Efrin için düzenlenen gösteride polisin 15 ve 17 yaşındaki iki çocuğu hastanelik edene kadar dövdükleri ortaya çıktı.

Almanya’nın Hannover kentinde Kürdistanlılar ve dostları dün Efrîn’e yönelik Türk devletinin saldırıları protesto etmek için Türk konsolosluğuna yürümek istemişlerdi. Protesto gösterisini engellemek için AKP’lilerin yaptığı çağrıya sadece 50 Türk milliyetçisi katılırken, polis YPG ve YPJ bayraklarının açıldığı gerekçesiyle kitleye saldırdı.

Efrin direnişine destek vermek için YPG/YPJ bayraklarını açan kitleye saldıran polis 5 genci gözaltına aldı. Polisin gözaltına aldığı 15 yaşındaki Emin Ataoğlan ile 17 yaşındaki Muhammed Zaker Amen isimli çocukları hastanelik edene kadar dövdüğü ortaya çıktı.

Her iki çocuk kalabalık bir polis grubu tarafından darp edilerek gözaltına alınırken, çocukların polis arabasında dövüldükleri öğrenildi. Tekmelenen çocukların polis otobüsündeki demirlere çarpması sonucu sırtlarından yaralandılar.

Daha sonra serbest bırakılan her iki Emin Ataoğlan ve Muhammed Zaker Amen çocuk doktoru tarafından darp raporu aldılar. Raporda çocukların sırtlarında darp sonucu kanamanın olduğu ve dirseklerinde yaralamaların olduğu belirtildi.

Önceki gün de Hannover havalimanında Efrin için yapılan gösteriye AKP’liler saldırmıştı. Olayın ardından Erdoğan Alman polisinin olayı izlemekle yetindiği öne sürerek “Sen ne biçim devletsin” şeklinde konuşmuştu.