Aksaray'da 3 tutsak açlık grevinde

Aksaray T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Bışar Bilen, Mehmet Fatih Bingöl ve Ümit Temur, ayakta sayım dayatmasına karşı açlık grevinde. Tutsakların gardiyan saldırısına uğradığı da öğrenildi.

Aksaray T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Bışar Bilen, babası Çeto Bilen'le yaptığı telefon görüşmesinde, ayakta sayım dayatmasına karşı Mehmet Fatih Bingöl ve Ümit Temur adlı tutsaklar ile 17 Temmuz’da süresiz dönüşümsüz açlık grevine girdiklerini duyurdu.
Baba Bilen, 12 yıldır tutuklu olan oğlunun gardiyanlarca darp edildiğini de aktardı.

GARDİYANLAR SALDIRDI, TEHDİT ETTİ

Baba Bilen, oğlunun daha önce de Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde ayakta sayım uygulamasına karşı açlık grevine girdiğini ve 21 Şubat’ta Aksaray Cezaevi’ne gönderildiğini söyledi. Görüşte oğlunun ellerinin bandaj ile sarılı olduğunu kaydeden Baba Bilen, oğlunun, "Bizi buraya getirdiklerinde bizi darp ettiler. Gardiyanlar bize saldırdı. Şu an tekli hücredeyim" dediğini açıkladı.
Bilen, oğlunun keyfi disiplin cezalarıyla tekli hücrede tutulduğuna dikkat çekerken, şöyle konuştu:
"Oğlum 15 gün önce 6 kişilik bir koğuşa götürüldü. Cuma günü telefon görüşmemizde gardiyanların kendilerine ‘Kalkın lan ayağa’ diyerek ayakta sayım dayatması yaptığını söyledi. Bışar, buna karşı çıktıklarını ve bundan dolayı açlık grevine girdiklerini söyledi. Açlık grevine girdiklerine dair dilekçeyi cezaevi idaresine verdikten sonra gardiyanların koğuşlarını bastığını ve kendisi ile birlikte iki arkadaşına saldırıldıklarını, ardından tekli hücreye götürüldüklerini söyledi. Oğlum, kendilerine ‘Ya bizim istediğimizi yapacaksınız ya da bu uygulamalara maruz kalacaksınız’ diyorlar’ dedi."
Baba Bilen, insan hakları savunucularına seslenerek, "Herkesin bu gençlere sahip çıkması gerekiyor” dedi.