AKP'lilerin Suruç'ta yaptığı katliamının duruşması 24 Mart'ta

AKP'lilerin Suruç'taki katliamıyla ilgili 13 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İlk duruşma 24 Mart'ta.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimlerinin hemen öncesinde 14 Haziran günü AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları, Şenyaşarlar Ailesi'ne ait iş yerine saldırmıştı.

Saldırı yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmiş ve Baba Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal ile Adıl Şenyaşar yaşamını yitirirken, Ferit, Memet, Fadıl Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 9 kişi ise yaralanmıştı. 

YILDIZ AİLESİ'NDEN KİMSEYE DOKUNULMAMIŞTI

Olaydan sonra tedavi edildikleri hastanelerde gözaltına alınan yaralı kardeşlerden Fadıl Şenyaşar, “öldürmek” ve “yaralamak” iddiaları ile tutuklanmıştı. 

AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın da yaşamını yitirdiği olaya dair somut ifadeler ve görüntüler olmasına rağmen, Yıldız Ailesi'nden kimseye dokunulmamış, 17 ay sonra Enver Yıldız koruma ordusu ile geldiği Urfa'da adliyede tutuklanmıştı. 

MAHKEME, HASTANEDE YAŞANANLARI GÖRMEDİ!

Savcılıkça olaydan 18 ay sonra hazırlanan iddianamede ise, Şenyaşarlar'a yönelik asıl saldırının yaşandığı hastane boyutunun iddianame dışı bırakılmasının yanı sıra sağlam şekilde girdiği hastaneden kafası ezilmiş halde ölü olarak çıkan Esvet Şenyaşar’a dair tespite yer verilmedi.

Hastane boyutuna ilişkin incelemenin devam ettiğinin belirtildiği iddianame sunulduğu Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan iddianamede tutuklu Fadıl Şenyaşar, yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişi, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” iddiaları ile suçlanıyor. İddianamede Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşlerin yanı sıra AKP’li Yıldız’ın akrabaları olan Kenan, Abdurrahman, Mustafa, Nihat ve Süleyman Yıldız “müşteki şüpheli” olarak yer alırken, Enver, Ali, Mehmet ile İbrahim Yıldız, İbrahim Halil ve Mehmet Şimşek ise “şüpheli” olarak yer aldı.

DURUŞMA 24 MART'TA

Mahkeme, duruşmanın 24 Mart 2020 tarihinde görülmesine karar verdi.

Mahkeme, “kamu güvenliği” gerekçesi ile davanın başka bir yere nakledilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzakere yazılmasını kararlaştırdı.