AKP’li aday polis ve yargıya talimat verdi, 6 kişi tutuklandı

Çanakkale'de AKP'nin milletvekili adayı Ayhan Gider’in, ırkçı şiddete maruz kalan Yeşil Sol Partilileri göstermesi üzerine 6 kişi tutuklandı.

Yeşil Sol Parti Çanakkale İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında 2 Mayıs’ta Barbaros Mahallesi’nde esnaf ve kahvehaneleri ziyaret etmişti.

Saat 23.00 sıralarında Yeşil Sol Parti’nin milletvekili adayları Adile Yalçın ve Seda Alçınar da katıldığı ziyaret ziyareti sırasında kendilerini AKP-MHP’li olarak tanıtan Mustafa Kılıç, Hasan Çiçek, Selçuk Şahin ve Muhammed Şanlı hakaretlerde bulundu.

Kılıç ve Şanlı el sıkışmak isteyen partililere, “Sizin eliniz kanlı” diyerek tartışmaya neden oldu. Yeşil Sol Parti adayı Adile Yalçın, araya girerek, tartışmayı sonlandırdı.

Ancak MHP’li bir devlet memuru olduğu öğrenilen Muhammed Şanlı, partililere bu kez fiziki saldırıda bulundu. Kanser hastası Yılmaz Türköz’e yumruklu saldırı, kameralara da yansıdı.

Alınan bilgilere göre Türköz’e saldırıyı duyan yakınları Yavuz Türköz, Tekin Türköz, Yusuf Türköz, Ferhat Keskin, Cevdet Matur ve Muğdat Ürek'in de aralarında bulunduğu 8 kişi, saldırının yaşandığı kahvehaneye gitti. T

Çıkan kavga üzerine olay yerine gelen polis, tartışmayı sonlandırdı ve kahvede bulunan herkes dağıldı.

AKP Çanakkale milletvekili adayı Ayhan Gider ve Jülide İskenderoğlu, olaydan bir gün sonra saat 19.00 sıralarında saldırgan Kılıç, Şanlı ve Çiçek’i alarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne götürdü.

AKP’li aday Gider, burada saldırganların saldırıya uğradığı yönünde Anadolu Ajansı'na (AA) demeç verdi. Gider, AKP’nin sözcülüğünü yapan bu ajansta, Yeşil Sol Parti’yi ve yurttaşları hedef gösterdi.

Polisler, Gider’in sözlerini talimat alarak Türköz’ün 8 akrabasının evine baskın düzenledi ve 8 kişiyi gözaltına aldı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen isimler, ifade işlemleri ardından serbest bırakıldı. Ancak AKP'li Gider, daha sonra emniyete gitti.

Hemen ardından AKP’li Gider’in, emniyete gitmesinden kısa bir süre sonra Türköz'ün yakını olan 8 isim, bu kez “eksik imza" gerekçesiyle yeniden çağrıldı.

Yeşil Sol Parti adayı Seda Alçınar, 8 ismin gözaltında olduğu sırada AKP'li Gider'in Çanakkale Adliyesi’ne de gittiğine dikkat çekti.  

Hem polise hem de yargıya yapılan baskılar üzerine 8 kişiden 6’sı 4 Mayıs günü çıkarıldıkları hakimlikte “kasten yaralama” iddiasıyla tutuklandı.