Şerzan Kurt katledilişinin 13. yılında anıldı

13 yıl önce polis kurşunuyla katledilen Şerzan Kurt için Muğla'da anma gerçekleştirildi.

Muğla’da Kürt öğrencilere yönelik saldırılarda 12 Mayıs 2012’de polis kurşunuyla katledilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla anıldı.

Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Emek Partisi (EMEP), Devrimci Parti, DİSK ile birlikte çok sayıda demokratik kitle örgütü katıldı.

“Şerzan Kurt ölümsüzdür unutmadık unutturmayacağız”, “Şerzan’ın ölümsüzleştiği yolda gençlik devrime yürüyor” pankartlarının açıldığı açıklamada, “Şerzanlar ölümsüzdür”, “Şerzan Kurt yaşıyor mücadele sürüyor”, “Şehîd namirin”, “Şerzanlar ölümsüzdür”, “Ey Şerzan rêya te rêya me ye” sloganları atıldı.

‘POLİS ÖĞRENCİLERE ATEŞ AÇTI’

Açıklamada, Şerzan Kurt anısına saygı duruşunda bulunuldu. Açıklamayı yapan Şerzan Kurt'un üniversite arkadaşı Nurullah Yıldız, 12 Mayıs 2012'de Kürt öğrencilere yönelik planlı bir şekilde faşist saldırı düzenlendiğini, polisin ise saldırıya uğrayanları gözaltına aldığını hatırlattı. Yıldız, “Gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekleyen öğrencilere faşistler bu sefer polis kontrolünde saldırdı. Bu saldırı karşısında kendini korumaya çalışan öğrencilere doğru ateş eden katil polis memuru Gültekin Şahin, Şerzan Kurt’u katletti” dedi.

'CEZASIZLIK GÜVENCE VERİYOR'

Davanın ‘güvenlik’ gerekçesiyle Eskişehir’e taşındığını hatırlatan Yıldız, “Katil Gültekin Şahin, önce müebbet hapis cezası aldı. Daha sonra ise haksız tahrik’ ve ‘mahkemeye saygı’ indirimleri alarak tahliye edildi” hatırlatmasında bulundu. Yıldız, “Ne yazık ki cezasızlık güvencesi devreye girdi. Devlet, suç işlemiş görevlisini korudu. Yasaya göre havaya ateş etmesi gerekirken, göstericilere silah doğrultan polis adaletin elinden kurtarıldı” diye kaydetti.

'ŞERZAN'IN SESİYİZ'

Yıldız, davanın takipçisi olduklarını belirterek, “Şerzan'ın katledildiği bu sokaklarda Şerzan'ın sesi oluyoruz. Şerzan Kurt, Kürt olduğu için öldürüldü. Bizler Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri, yurtsever ve sosyalist gençler olarak bu ülkede yaşayan hiçbir gencin yaşamının baharında kimliğinden, ideolojisinden ya da ırkından kaynaklı saldırıya uğramasını, katledilmesini kabul etmiyoruz" diye konuştu.

KURT AİLESİNİN MESAJI

Açıklamada Şerzan Kurt’un annesi Necla ve babası Ömer Kurt'un mesajı da okundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Anadolu ve Mezopotamya toprakları üzerinde yaşayan her halkın ve kesimin kendini içinde kimliğiyle, rengiyle ifade edeceği, can ve mal güvenliğinin sağlanacağı bir barış gelecektir. Bu barışın, özgürlüğün geleceği siz Şerzan Kurt'un Türk, Kürt ve diğer halkların onurlu genç yoldaşlarının, birlik, beraberlik ve kararlı mücadelesiyle olacaktır."

Açıklama yapılan oturma eylemi ile son buldu.