Şenyaşar ailesi ‘karanlık süreç bitsin’ diye mum yaktı

Riha’da katledilen yakınları için 2018’den bu yana adalet için nöbet tutan Şenyaşar ailesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler ve adalet için mum yaktı.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Şenyaşar ailesi 9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 715’inci gününde, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler ve adalet için mum yaktı.

Şenyaşar ailesi mum yakarak depremzedeler için “Sen de pencerenden bir mum yak" kampanyasına destek verirken, Ferit Şenyaşar şu ifadeleri kullandı:

“Bir kesim toplumu ayrıştırmaya çalışırken, farklı görüşteki muhalefet partileri bir araya gelerek ülkeyi bu karanlık süreçten çıkarmaya çalışıyor. Toplumun en büyük talebi ise, hak, hukuk ve adalettir. Bizde hak, hukuk ve adalet için 715 gündür adliye önündeyiz. Bizde bu karanlık süreç bitsin diye adliye önünde iki mum yaktık. Bir mum depremzedeler için bir mum da adalet talebimiz içindir. Bu ülkeye adalet gelene kadar bu mumlar yanmaya devam edecek.”