Şakran Cezaevi’nde verem salgını

Şakran T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan tutsaklar, Covid-19 ile beraber verem salgınına da yakalandığını aktarıldı. Cezaevi idaresinin ise olayı gizlediği ve tedbir almadığı öğrenildi.

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerindeki artışa her gün bir yenisi ekleniyor. İhlallerle beraber koronavirüs (Covid-19) salgını da endişelere yol açıyor. Mart ayında ilk vakaların ortaya çıkmasının ardından tedbirlerin yeterince alınmadığı cezaevlerinde hem tutsaklar hem de yakınları tedirgin.

Şakran T Tipi Cezaevi’nde tutulan Delil Tekin’in ailesi, cezaevinde Covid-19 salgının yanı sıra verem salgını söz konusu olduğunu dile getirdi. Delil’in ablası Vesile Tekin, cezaevi idaresinin yaşanan duruma karşı bir önlem almadığını ifade etti.

Tekin, cezaevinde yaşanan durumu şu sözlerle dile getirdi: “Kardeşim son görüşmede aradığında sesi tedirgin geliyordu. Bana cezaevinde virüsün yanı sıra verem hastalığının da yayıldığını söyledi. Buna karşı da cezaevi hiçbir şekilde önlem almıyor, hatta bu hastalıkların olduğunu saklıyormuş. Kendileri virüs için hijyen malzemesi talep ettiğinde de onlarla vermiyorlar. Cezaevi önlem almıyor ve tutsakların önlem almasına da izin vermiyor. Onlar orada biz burada tedirginlik içerisinde yaşıyoruz. Hepsinin canı tehlikede ama kimse bir şey yapmıyor. Cezaevi için önlem alınsın. Milletvekilleri ya da avukatlar böyle bir durum varsa araştırsın.”