'Önder Apo'nun özgürlüğü Ortadoğu halkları için zaruriyettir'

Kürdistan'ın dört parçasından şehit yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün tek gündemleri olması gerektiğini ifade ederek, "Önder Apo'nun özgürlüğü Ortadoğu halkları için zaruriyettir" dedi.

Maxmûr (Şehit Rûstem Cûdî) Kampı'nda bu yıl 9’uncusu yapılan Şehit Aileleri Konferansı'na katılan Kürdistan'ın dört parçasından şehit yakınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün tek gündemleri olduğunu dile getirdi. Konferansta ANF'ye konuşan şehit yakınları, Öcalan'ın özgürlüğünün Kürt halkı için varlık yokluk gerekçesi olduğunu kaydederek, "Önder Apo'nun özgürlüğü Ortadoğu halkları için bir zaruriyettir" dedi.

HER YERDE MÜCADELE

Konferansa Kerkük'ten katılan Çinûr Mihemed Emîn, Öcalan üzerindeki tecridi kınadığını belirterek, tecridin kırılması ve Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için her yerde mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Çinûr Mihemed Emîn, "Başta Erdoğan olmak üzere Türk devleti Öcalan'ın fikirlerinden korkuyor. Türk devleti Öcalan'ın Türkiye toplumu üzerindeki etkisinden korkuyor. Başkan Öcalan'ın Ortadoğu halkları üzerindeki etkisinden korkuyor. Bütün Kürt halkının da bu bilinçle Önder Öcalan'ın özgürlüğü için her yerde mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor" diye kaydetti.

'ÖZGÜRLÜK DÜŞÜNCESİNİ YEŞERTTİ'

Rojhilat'tan (Doğu Kürdistan) konferansa katılan Hêmin Sineyî ise "Önder Apo Kürt olmasaydı başka bir halktan da olsaydı, felsefesiyle Ortadoğu'da böyle bir etki yaratma gücüne sahip bir şahsiyettir. Ama Önder Apo Kürt halkı içinde kaybedilmiş, unutturulmuş olan özgürlük ve demokratik haklar düşüncesini yeniden canlandırdı. Onun için de Önder Apo 20 yıldır zindanda ve tecrit altında tutuluyor" dedi.

'ONUN FELSEFESİ OLMADAN YAŞAYAMAYIZ'

"Bir doktor nasıl ki bir hastayı iyileştirmek için ilaçlar yazıyorsa o hasta ile ilgileniyorsa Önder Apo da Kürt halkının doktoru oldu. Sadece Kürt halkı için de değil Ortadoğu halklarının doktoru oldu" diyen Hêmin Sineyî şunları dile getirdi: "Onun için de işgalci güçler ve onları destekleyen uluslararası güçleri Önder Apo'yu tesrit ederek halklardan uzaklaştırmak istedi. Ama Önder Apo'nun özgürlüğü Ortadoğu halkları için bir zaruriyettir. Bunun için başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadele etmesi gerekiyor. Önder Apo ve onun felsefesi olmadan yaşayamayız. Onun için de Önderliksiz yaşam olmaz diyoruz."

'ÖCALAN'IN ÇAĞRISI SAYESİNDE HAYATTAYIZ'

DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Şengal'e yönelik saldırılarından önce Öcalan'ın Êzidî halkı için yaptığı çağrıyı hatırlatan Pakize Celal ise mücadele çağrısı yaptı. Pakîze Celal, özgürlüklerini Öcalan'ın özgürlüğünde gördüklerini ifade ederek, "Şehit ailesi olsun ya da olmasın bizler Şengal halkı olarak Önder Apo olmasa biz de yokuz diyoruz. Bizim varlığımız Önder Apo'nun varlığına bağlıdır. Önder Apo'yu aramızda görmek istiyoruz. Çünkü o olmasaydı bugün biz de olmazdır. DAİŞ çeteleri geldiğinde yıllardır, Şengal için önderlik yaptığını iddia edenler hiçbiri ortada yoktu. Ama Önder Apo dört duvar arasında harekete ve Kürt halkına Êzidîleri kurtarma çağrısı yaptı ve bugün yaşıyorsak o çağrı sayesinde yaşıyoruz. Bizim de nerede olursa olsun Önderliğimizin özgürlüğü için mücadele etmemiz gerekiyor. Önderliğimizi artık aramızda görmek istiyoruz" diye kaydetti.

'TEK GÜNDEMİMİZ ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMALI'

Kürtlerin tek gündeminin Öcalan'ın özgürlüğü olması gerektiğini belirten Sultan Yıldıztan ise şunları söyledi: "Önderliğimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bütün Kürt halkının tek gündeminin Önderliğimizin özgürlüğü olması gerekir. Çünkü o bizim gözümüzün nuru, beynimiz, hafızamızdır. Önderliğe yönelim Kürt halkına yönelimdir. Bu bilinçle Önderliğimize sahip çıkmalı ve onun özgürlüğü için çabalarımızı yükseltmeliyiz. Çünkü Önderlik bugün bir aile ya da bir aşiret için zindanda tutulmuyor. Önderlik Kürdistan'ın dört parçası ve ezilen tüm halklar için zindanda. Önderlik bizim varlık yokluk gerekçemizdir."