Ölüm orucundaki Timtik: Adalet mücadelesine omuz verilmeli

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumu ağırlaşıyor. Timtik, sadece kendileri için adalet istemediklerini belirtirken, toplumu mücadele ve dayanışmaya çağırdı.

Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebiyle cezaevlerinde başlattığı ölüm orucu eylemi sürüyor. Eyleminin 198’inci gününe giren Timtik ile 167’nci gününe giren Ünsal’ın sağlık durumları kritik aşamada.

'ADALETİ SADECE KENDİMİZ İÇİN İSTEMİYORUZ'

Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde bulunan Ebru Timtik, teyzesi Yıldız Deniz ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, "Adaleti yalnızca kendimiz için istemiyoruz. Hak arama mücadelesi veriyoruz. Tahliye olursak adalet mücadelesine omuz verebileceğiz. Şu anda elimiz kolumuz bağlı adalet istiyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. En çok canımızı yakan da budur” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ülkenin dağına, taşına, suyuna, toprağına sahip çıkmak istediğini söyleyen Timtik, “Elimiz, kolumuz bağlı demek, gerçekten bizim için açlıktan daha zor.  Bize destek veren herkese selamlarımı iletiyorum. Adalet mücadelesine omuz versinler. Biz de tahliye olursak kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye kaydetti.
Timtik, konuşmasında, "Dersim’i özledim. Burnumda tütüyor. Tahliye olursam ilk olarak toprağım Dersim’e gideceğim. Oraya gitmeden iyileşemem. Bu kadar derin hissediyorum" dedi.
Ebru Timtik'in 30'un üzerinde kilo kaybettiği, boğazından aşağıya doğru oluşan yaraların yaygınlaştığı, konuşmakta ve sıvı alımında ciddi zorluklar yaşadığı öğrenildi.