İstanbul'da gazeteci ve siyasetçiler yargılandı

'KCK Basın Davası' ve ETHA muhabirleri ile ESP'lilerin yargılandığı davaların duruşmaları İstanbul'da görüldü.

Özgür Gündem, Azadiya Welat, Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Fırat Dağıtım şirketine 2011 yılında düzenlenen siyasi soykırım operasyonu sonrası gözaltına alınan ve bir süre tutukluluğun ardından tahliye edilen 46 gazeteci ve basın çalışanı hakkında açılan davanın 18'inci duruşması görüldü. “KCK Basın Davası” olarak bilinen dava duruşması İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan SAMER Koordinatörü Yüksel Genç ve Gazeteci Hüseyin Deniz ile avukatlar duruşmaya katıldı.
Mahkeme heyeti, avukatların tüm taleplerini reddederek, duruşmayı 2 Temmuz’a erteledi.

ETHA VE ESP'LİLERİN DURUŞMASI DA GÖRÜLDÜ

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Meşale Tolu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyelerinin de bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davanın 11’inci duruşması Çağlayan'daki İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Margit Stumpp ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Almanya Temsilcisi ile çok sayıda gazeteci izledi.
Mahkeme, sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına, Adnan Boyraz hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine, iddia makamının esasa ilişkin mütalaa için süre talebinin kabulüne karar vererek, duruşmayı 14 Temmuz'a erteledi.