İstanbul’da 3 kişi tutuklandı

İstanbul’da 27 Şubat’ta gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 3’ü tutuklandı.

İstanbul’da 27 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) üyesi Sıtkı Güngör, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üyelerinin de olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Cezaevlerindeki tutsaklara para yatırdıkları için “örgüte finansman sağlamak”  gerekçesiyle suçlanan 15 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından 1 Mart günü İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 

Savcılık ifadelerinden sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Partizan okurları İbrahim Hakkı Eren, Ali Karaçay ve Mesut Gerçek adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılırken, ETHA'nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Acettin’e ev hapsi cezası verildi. SMF üyesi Metin Keleş ve Partizan okuru Arzu Aksakal ise mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen ESP PM üyeleri Ali Haydar Keleş, Mert Çuhadar, Mesut Çeki, Uğur Ok, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz, SKM Genel Meclis üyesi Hacer Elçin, Ceylan Yayınları İmtiyaz Sahibi Hüseyin Gültepe, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör ile SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu’nun mahkemedeki ifadeleri ise gece geç saatlere kadar sdevam etti. Mahkeme ifadelerinin ardından ESP PM üyeleri Keleş, Çuhadar, Çeki, Ok, SKM MYK üyesi Gürbüz, SKM Genel Meclis üyesi Elçin, Ceylan Yayınları İmtiyaz Sahibi Gültepe ve SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör tutuklandı.