İntikam birimleri İstanbul’da 34 araç ve iki işyerini yaktı

Şehit Sakine Cansız/Şehit Baran Dersim İntikam Birimi, İstanbul’da 16-20 Temmuz tarihleri arasında 34 araç, bir gıda deposu ve bir marketi ateşe verdiklerini bildirdi.

Şehit Sakine Cansız/Şehit Baran Dersim İntikam Birimi, 16-20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirdikleri eylemleri duyurdu.

Buna göre; 16 Temmuz’da İstanbul Kartal Topselvi Yalı Mahallesi’nde “faşist AKP’lilere ait” 3 araç ile aynı gece İğdaş’a ait 2 Doblo araç ateşe verildi.

17 Temmuz’da Kartal Kurfalı Mahir Sokak’ta “faşistlere ait 3 araç, aynı gün Yakacık Ugurmumcu’da “işgalci polislere ait sitede sabotaj eylemi” ile 4 araç yakıldı.

18 Temmuz’da İstanbul Esenyalı Mahallesi'nde bir minibüs, bir pikap ve bir binek aracı ateşe verildi.

19 Temmuz Gazi Mahallesi karayollarına 2 araç ateşe verildi

20 Temmuz günü Rami’de bir gıda deposu ve Küçükköy’de bir market ile birlikte İstanbul’da 17 araç “öz savunma birimleri” tarafından ateşe verildi.

İntikam Birimi açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Her anlamda köşeye sıkışan AKP-MHP faşizmi nefes almak adına hunharca saldırılarını sürdürmektedir. Başta Kürtler olmak üzere bütün devrimci demokrat güçlere saldıran faşizme karşı da direnişimiz kesintisiz eylem çizgisinde sürmektedir. Nasıl ki daha önce İstanbul Bostancı’da son ana kadar direnen Orhan Yılmazkaya yoldaşın direniş çizgisini bugünde son kurşununa kadar direnen Esmer yoldaşlar çizgisi hiçbir zaman ve hiçbir yerde asla faşizme geçit vermeyecektir. Bizler de Orhan Yılmazkayaların, Esmer Kıyarların, Ulaş Adalıların ardılları olarak her yerde direndik ve direnmeye devam edeceğiz. Orhanların Ulaşların, Esmerlerin direnişi Suruç şehitlerinin sonu muhteşem olacak yaşam idealleri bugün bize bunu emrediyor. Bu temelde güzel bir yaşam arzusuyla her yerde ve ortak ruhla direnen tüm devrim şehitlerimizin önünde saygıyla eğilerek anılarını ve hayallerini gerçekleştireceğiz. Başta Kürt gençleri olmak üzere tüm gençleri faşizme karşı direnişi büyütmeye çağırıyoruz.”