‘Çoklu baro’ protestosu: Ankara’da polis avukatlara saldırdı

“Çoklu baro” yasa tasarısına karşı Kuğulu Park’ın önünde eylemlerini sürdüren avukatlara polis saldırdı. Saldırıya direnen avukatlara polis otobüslerle engel olmaya çalıştı.

AKP-MHP tarafından getirilen “çoklu baro” yasa tasarısına karşı Kuğulu Park’ta imza toplamak için bir araya gelen baro başkanları polisler tarafından kuşatmaya alındı. Avukatların etrafı polis bariyerleri, çevik kuvvet kalkanları ve polis otobüsleriyle çevrildi.

Avukatlar ellerinde "demokratik bağımsız baro", "savunma yoksa adalet yok", "polis devleti değil hukuk devleti", " avukatın sesi kısılırsa halkın sesi kısılır" dövizleri taşıyarak yol kenarında durdu.

Yoldan geçen yurttaşlar avukatlara alkışlarla destek verdi. Bazı yurttaşlar da yolun karşısında eyleme destek verdi.

Halkın yoğun desteği üzerine polisler parkın Tunalı Hilmi Caddesi’ne bakan tarafını polis otobüsleriyle kapattı. Avukatlar yol kenarındaki kafeler ile otobüsler arasına sıkıştırıldı.

Polis aracı önüne geçen avukatlar durumu protesto etti. Bunun üzerine polis otobüsü avukatların üzerine sürüldü. Bariyer içerisinde bulunan avukatlar polisler tarafından dövüldü. HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Mahmut Toğrul ve Züleyha Gülüm ile bağımsız milletvekili Ahmet Şık ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da polisin saldırısına maruz kaldı.

Polis tarafından oluşturulan iki bariyer arasında sıkışan avukatlar uzun süre nefes almakta zorlandı. Bir kadın avukat “Siz bizi öldürecek misiniz?” diye bağırdı.

AVUKATA TEKME

Yaşanan arbede sırasında bir polis avukatı tekmeledi. Polisin fotoğrafını çektiğini söyleyen avukat, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Saldırı sırasında sık sık, “valilik kararı ve sosyal mesafe” anonsu polis tarafından yapılırken, avukatlar “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları attı.

Avukatlar, Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde eylemlerine devam ediyor. Çevredekiler ise avukatlara yoğun destek gösteriyor. Polis, Tunalı Hilmi Caddesi'nde trafiği kısıtladı.