Çandar'dan ‘koltuğu sallanan’ Adalet Bakanı’na: Halk iradesine saygı göster!

DEM Partili Cengiz Çandar, iktidarın hedef aldığı Sur Belediyesi'ni ziyaret ederek, “koltuğu sallanan” Adalet Bakanı ve hükümeti “halkın iradesine saygı göstermeye” çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Cengiz Çandar, Amed’in Sur Belediyesi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret, iktidar medyası tarafından zihinsel engelli bir yurttaşın sözleri üzerine belediyenin hedef gösterilmesi ardından gerçekleşti. 

Çandar’ı, Sur Belediye Eşbaşkanları Adnan Örhan ve Fatma Gulan Önkol karşıladı. 

Milletvekili Cengiz Çandar, kayyım rejiminin 31 Mart seçimiyle sona erdiğini belirterek,  "Öyle anlaşılıyor ki bazı çevreler bu durumu sindirmekte zorluk çekiyor. Tekrar kayyum rejimini gündeme getirmek için çeşitli provokasyonlardan medet umuyorlar" dedi. 

Çandar, şunları ekledi: "Van’da mazbata skandalı nasıl sonuca ermediyse ne Sur’da ne Diyarbakır Büyükşehir’de ne de Mardin Büyükşehir’de amaçlanan yerine gelmeyecek. Buradan Adalet Bakanına birkaç cümle söylemek istiyorum; Kendisinin koltuğunun sallandığı biliniyor. Türkiye’de onun bakanlığı dönenimde adalet kavramının ‘a’sı kalmamıştı. Dolayısıyla ucuz siyasi soruşturmalarla şaibe yaratmak gibi işgüzarlıklara hiç başvurmasın. Buradan sonuç alamayacak. Çünkü Sur Belediyesi’nin üzerine atılacak en ufak bir suç yok. Sur Belediyesi’yle ilgili hiçbir yanlış yok. İktidar sahipleri halk iradesine saygı göstermeyi öğrensinler."