GÖRÜNTÜLÜ

4 merkezde Newroz kutlandı

Avrupa’nın birçok kentinde Newroz coşkulu bir şekilde kutlandı.

STAVANGER

 

 

Norveç’in Stavanger kentinde Newroz kutlandı. Gün boyu süren kutlamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın konuşmalarından hazırlanan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Sinevizyonun gösterimi ardından da kitle, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitirenler de anıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Newroz vesilesiyle bir meşaleli yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş ardından da Newroz ateşi yakıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Newroz kutlandı. Saat 17.00’da Marxloh Agust Bebel Platz'da bir araya gelen 350 üzerindeki kişi, kutlamaya Newroz ateşi yakarak başladı.

Öcalan posterlerinin yanı sıra, PKK bayrakları taşındı. Polisin Öcalan posterleri ve PKK bayraklarını indirtme girişimi ise kitle tarafından protesto edildi.

Sık sık "Biji Serok Apo", “Jin, Jiyan, Azadi" sloganları atılan kutlamada Newroz ateşi etrafında halaylar çekildi.  Kutlamada DDKTM eş başkanı Şahin Çelebi bir konuşma yaparak Newroz'u kutladı. Kutlamada Wesel Mala Êzidîyan Eşbaşkanı Bişar Çelik müzik dinletisi yaptı.

ARNHEM

 

 

Hollanda’nın Arnhem kentinde de meşaleli Newroz yürüyüşü düzenlendi. Kürtlerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş Hollandalılar tarafından da yoğun ilgi ile karşılandı. Yürüyüşten sonra Newroz ateşi yakıldı ve halaylar çekildi.

Yürüyüş, 1 Nisan’da Arnhem’de yapılacak Newroz gecesine katılım çağrısı ile sona erdi.