30 yıllık tutsağa Colemêrg’de görkemli karşılama

30 yılın ardından tahliye edilen Nurettin Çelik, memleketi Colemêrg’de çiçek, havai fişek, meşale ve zılgıtlarla karşılandı.

Patnos L Tipi Hapishanesinden 30 yılın ardından tahliye edilen Nurettin Çelik, memleketi Colemêrg’te kitlesel bir şekilde karşılandı.

Çelik, Colemêrg- Wan karayolu üzerinde bulunan Özgürlük Meydanı’nda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve aile bireyleri tarafından coşkuyla karşılandı. Karşılamada, DBP önceki dönem Eş Genel Başkanı ve Mêrdin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı ve kent milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Öznur Bartın, DEM Parti ve DBP Colemêrg İl Örgütü yöneticileri yer aldı. Karşılamaya gelen partililer ve aile bireyleri Çelik’i çiçek, havai fişek, meşale, alkış ve zılgıtlarla karşıladı.

Karşılama esnasında konuşan Saliha Aydeniz, “Çok önemli bir süreçten geçerken tahliyenin gerçekleşmesi ve aramızda olman bize moral verdi. Cezaevlerinde devam eden baskılar, tecrit ve kayyum politikası söz konusu. İlk kayyum Colemêrg’e atandı ve burada günlerdir devam eden bir direniş söz konusu. Tahliyen tüm Colemêrg ve Kurdistan halkına büyük bir moral verecek ve mücadelesini daha da büyütecektir” dedi.

Karşılamada sık sık, "Bijî berxwedana zîndana" ve " Berxwedan jiyan e" sloganları atıldı. Ardından onlarca araçtan oluşan konvoy, Çelik’i aile evine kadar uğurladı.

‘YAŞASIN ZİNDAN DİRENİŞLERİ’

Burada konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, olağanüstü bir süreçten geçtiklerini belirterek, tahliye haberinin kendilerine güç ve moral verdiğini belirtti. Şahin, “Arkadaşımızın duruşu ve gülüşü bizlere güç kattı. Düşman hukukunun uygulandığı Türkiye cezaevlerinde 30 yıl boyunca dimdik ayakta çıkması, bu mücadelenin ne kadar kutlu ve büyük olduğunun göstergesidir. Partimiz adına başta ailemiz olmak üzere tüm halkımızın gözü aydın diyor, darısı tüm siyasi tutsakların başına olmasını temennisinde bulunuyoruz. Yürüttüğümüz mücadelenin tüm tutsakların bir an önce özgürlüğüne vesile olmasını diliyoruz. Yaşasın zindan direnişleri” dedi.

‘TUTSAKLARIN SELAMI VARDI’

Çelik ise görkemli karşılamadan dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek, tutsakların selamını iletti. Çelik, Tüm tutsak arkadaşların durumu gayet iyi ve morali yerinde. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.