Kadın İnisiyatifi: Kurdistan’daki felaket yangın değil, Türk devletidir

Güney Kurdistan Kadın İnisiyatifi, Türk devletinin Kurdistan doğasına yönelik saldırılarına sert tepki göstererek, “Kurdistan’da doğal felaketler yoktur, Türk devlet felaketi vardır” dedi ve soykırımı durdurmaya çağırdı.

Güney Kurdistan Kadın İnisiyatifi, son zamanlarda yaşanan yangınlar ve ekolojik kırım saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. 

Amed ve Mêrdîn’deki yangınlarda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulunan İnisiyatif, “İşgalci Türk devleti, sadece kültürümüzü ve dilimizi yok etmeye çalışmıyor, aynı zamanda doğamızı da kırımdan geçiriyor. Kurdistan’da doğal bir felaket yoktur, asıl felaket Türk devletinin yaptıkları ve yarattıklarıdır. Ağaçların kesilmesi ve kimyasal silahların kullanımıyla topraklarımızı kullanılamaz hale getiriyorlar. Dağlarımızı ve köylerimizi bombalayarak doğamızı yok ediyorlar. Şimdi de ormanlarımızı yakıyorlar. Bu, Türk devletinin geliştirdiği bilinçli bir politikadır” dedi. 

Kürt halkının talana karşı geliştirdiği tutumu daha da büyütmeye çağıran İnisiyatif, “Türk devleti hiçbir şekilde Kürt halkına yardım etmiyor. Kurdistan’da yaşanan yangınlar Kurdistan doğasını yok etmeye yönelik bir harekettir” diye ekledi. 

İnisiyatif, “Halkımız, işgalci Türk devletine karşı birleşmeli ve bu zulme karşı güçlü bir duruş sergilemelidir. Türk devletinin Kurdistan’da işlediği suçlar karşısında sessiz kalmamalıyız” çağrısında bulundu.