25 HAZİRAN GÜNDEM

25 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Kürt halkının ve dünyanın en uzun soluklu, kesintisiz eylemi olan ‘Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ 8’inci yılında. Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen grupların devraldığı nöbet eylemi 2 bin 556 gündür kesintisiz sürüyor.

-Kobanê savaşının tamamında kalan Osman Ehmed, DAİŞ'in 25 Haziran 2015'teki katliamında ailesinden dört kişiyi kaybetti. "Bugün biraz gün yüzü görmüşsek onların aziz canlarını feda etmesi sayesindedir" dedi.

-Hem Kürtlere hem de Türkiye halklarına yeni bir dönemin kapısı aralandı. İstanbul seçimlerinde kazanan Kürtler ve demokrasi güçleri, kaybeden ise AKP-MHP bloku oldu. Her şey güzel oldu, her şey güzel olacak.

-PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, Öcalan’ın esaret altında tutulduğu 20 yılın her anının işkence olduğunu belirterek, “Söz vermek de yetmiyor artık, esaretine son verecek koşulları ortadan kaldırmak gerekiyor” dedi.

-Haftaya aşırı sıcaklarla başlayan Avrupa’da kimi ülkelerde on yıllardır ilk kez bu denli sıcak bir Haziran ayı yaşanacakken, başta yaşlılar, hastalar ve çocukların ciddi risk altında oldukları uyarıları yapılıyor.