23 NİSAN GÜNDEM

23 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt halkının topyekün direniş halinde olduğunu belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, "Kürdistan’da direniş hamlemizin 1 Mayıs’la birlikte doruğa ulaşacağına ve kalıcı zaferler yolunda ilerleyeceğine inanıyoruz" dedi.

-AP Türkiye raportörü Kati Piri, tekrar barış sürecinin başlaması gerektiğini belirterek, "Açlık grevi eylemcilerinin de mesajı budur. Bu mesaj aynı zamanda AP milletvekillerinin büyük bir çoğunluğun da talebidir" dedi.

- Berlin’de 100 gündür açlık grevi direnişinde olan Mele Mustafa Tuzak, “Eylemimin 100. günündeyim, inanın o kadar mutluyum ki bu gün başlamış gibi hissediyorum kendimi. Leyla Güven’den Strasbourg’a, oradan zindanlara ve dünyanın dört bir yanına yayılan bir direniş ordusu olmuşuz, manevi olarak birbirimizden güç alıyoruz” diye konuştu.

-Almanya’nın önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel, Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Efrîn’e ilişkin bir haber-analize yer verdi. Dergi, Efrîn’de etnik ve kültürel temizlik yapıldığına dikkat çekti.

-Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla açlık grevi direnişinde olan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, çocukluğunda Erivan radyosu anısını anlattı.

-Osmanlı'nın 103 yıl önce gerçekleştirdiği Ermeni soykırımını Türk devletinin de günümüzde DAİŞ eliyle sürdürmek istediğini belirten Girê Spîli Ermeniler, haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

-1980 yıllarında Diyarbakır zindanı olmak üzere ömrünün toplam 24 yılını Türkiye’nin çeşitli cezaevlerinde geçiren Kürt siyasetçi Celalettin Delibaş, Strasbourg açlık grevi eylemcilerini ziyaret etti.

-1 Mart'tan bu yana açlık grevinde olan tutsak Mazlum Teke'nin annesi Nezahat Teke, "Tecridin sona ermesi için herkes ayaklanmalı. Gelin hep birlikte tutsakların sesi olalım" dedi.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi talebiyle Güney Kürdistan'da başlayan açlık grevleri devam ediyor.