YPS/YPS-Jin 14 Temmuz direnişçilerini andı

YPS/YPS-Jin Koordinasyonu, 14 Temmuz 1982 büyük zindan direnişine öncülük eden PKK’nin öncü kadrolarını andı.

Yazılı bir açıklama yapan Koordinasyon, “40 yılı aşkın süredir halkımızın ve hareketimizin yürütmüş olduğu özgürlük mücadelesi bugün her zamankinden daha fazla zafere yaklaşmış durumdadır. Bugünlere gelmemizi sağlayan ve PKK’nin direnişçi karakterini en iyi ifade eden direnişlerin başında 12 Eylül faşizmine karşı Diyarbakır Zindanında gelişen büyük ölüm orucu direnişi olmuştur. Bu direnişi geliştiren M.Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek yoldaşlarımızı büyük bir minnetle anıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “12 Eylül Faşizmi’nin amacı zindanlarda vahşeti geliştirerek Kürdistan’da PKK öncülüğünde gelişen özgürlük mücadelesini yürüten devrimci kadroları teslim almaktı. Bu şekilde devrim tehdidini ortadan kaldırmayı amaçladılar ama devrimcilerin büyük inanç ve düşüncelerine olan bağlılıkları ile karşısında direnebileceklerini hesap edemediler. Tarihte örneğine az rastlanabilecek düzeyde olan vahşet ve ağır işkencelere karşı büyük ölüm orucu direnişini geliştiren Kemaller ve Hayriler bedenlerini an an eriterek faşizmi yenilgiye uğratmışlardır.

Büyük ölüm orucu direnişi inancın ve düşüncenin bütün silahlardan daha güçlü olduğunu dost düşman herkese kanıtlamıştır. Büyük ölüm orucu 12 Eylül faşizmine karşı ancak direnerek zafere ulaşılacağını göstermiştir. O dönemde dışarda faşizme karşı silahlı mücadeleyi örgütleyen ve tarihi 15 Ağustos atılımını gerçekleştiren yoldaşlara da büyük güç ve moral kaynağı olmuştur.

Kemal, Xeyri, Ali ve Akif yoldaşlar şahsında bütün Kürdistan şehitlerini bir kez daha minnetle anıyor ve YPS savaşçıları olarak kürdistan özgürlük mücadelesini 14 Temmuz ruhuyla zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”