Trump: Türkiye ABD’de yıllarca faydalandı, kesintiye gideceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin yıllarda ABD’den faydalandığı tepkisinde bulunarak, rahip Brunson serbest bırakılmazsa hiçbir şey vermeyeceklerini kaydetti.

ABD Başkanı Trump Twitter mesajında, "Türkiye ABD’den yıllarca faydalandı. Şimdi de muhteşem Hristiyan rahibimizi bırakmıyorlar. Kendisinden bizi vatansever bir rehine olarak temsil etmesini istemek durumunda kalıyorum. Masum bir insanın serbest kalması için karşılığında hiçbir şey vermeyeceğiz. Biz Türkiye'den kesintiye gideceğiz" diye yazdı.

Amerika Maliye Bakanı Steven Mnuchin de Perşembe günü yaptığı bir açıklamada rahip Andrew Brunson’ın acilen serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yönelik daha fazla yaptırım uygulamaya hazır oldukları uyarısında bulunmuştu.

Benzer uyarılar diğer yetkililerden de geldi. İki gün önce Başkan yardımcısı Mike Pence, Brunsun’ın serbest bırakılmasını isteyerek, “Türkiye, Başkan Trump’ın kararlılığını test etmemeli. Trump, yurtdışında haksız yere tutuklanan Amerikalılar’ın Amerika’ya, eve dönmeleri konusunda kararlı” açıklamasında bulundu.