Trump Suudi Arabistan'ı 'sert cezalandırmakla' uyardı

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybedilmesinin arkasında Suudi Arabistan’ın olabileceğini belirterek, eğer bu doğruysa “sert bir şekilde cezalandırılacaklarını” söyledi.

CBS kanalına konuşan ABD Başkanı Donald Trump, “Şimdilik yalanlıyorlar ve sıkı bir şekilde yalanlıyorlar. Onlar olabilir mi? Evet” dedi.

Trump, eğer Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın kaybedilmesinde aktif rolü açığa çıkarsa “ser bir şekilde cezalandırılacaklarını” belirtti.

ABD Başkanı bir gün önceki açıklamasında ise Riyad’da karşı yaptırımlar için bir neden görmediğini söylemişti. Trump’a göre Suudiler, ABD’de “askeri ekipmanlar ve iş birimleri yaratan şeyler için 110 milyar dolar harcama” yapıyor.

Trump, “ABD’de 110 milyar dolarlık bir yatırıma son verme fikrini sevmiyorum” derken, durumu yönetmek için başka yöntemlerin var olduğunu sözlerine ekledi.

Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosluğuna gittikten sonra bir daha yaşam belirtisi göstermedi. Türk hükümeti, Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü düşünüyor. Türk güvenlik servislerine yakın kaynaklar, rejime bağlı medya üzerinden Kaşıkçı’nın Suudi Arabistanlı 15 kişilik bir ekip tarafından öldürüldüğünü iddia ediyor.

Riyad yönetimi ise suçlamaları reddederken, Türkiye’deki soruşturmaya katılmayı kabul etti.