Trump’ın göç reformu geçmedi

Sert göçmen politikalarıyla bilinen Donald Trump’ın hayata geçirmeye çalıştığı reform tasarısı yine kendi partisinden yeterli desteği bulamadı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump tarafından göçmen politikasını daha da sertleştirecek bir tasarı, Temsilciler Meclisi’nde reddedildi.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğun Cumhuriyetçiler’de olmasına rağmen bazı parlamenterlerin karşı çıkması nedeniyle tasarının geçmediği duyuruldu.

Bizzat Donald Trump tarafından ‘sert’ olarak nitelendirilen göç yasalarındaki reformun Temsilciler Meclisi’nden geçse bile Senato’dan geçmesinin zor olacağı biliniyordu.

Yeni reformda özellikle cezaevine konulan göçmenlerin çocuklarının ailelerinden ayrılmasına imkan sağlayacaktı. Trump bu ay içerisinde bu uygulamayı geçici olarak sonlandıran bir kararname yayınlamıştı.

Son olarak dün New York, California ve Washington başta olmak üzere 17 eyalette başsavcılar, Trump'ın ''yasa dışı ve acımasız'' göçmen politikası nedeniyle ABD yönetimini mahkemeye vermişlerdi.