Trump: İran saldırırsa 52 hedef belirledik sert vuracağız

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sonra İran’dan gelen “intikam” açıklamalarına sert karşılık veren ABD Başkanı Trump, “Bize saldırı olursa İran'da 52 hedef belirledik, çok hızlı ve sert vuracağız” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra  İran'ın “intikam” açıklamalarına  twitter hesabından yanıt verdi.

Trump, “İran, bir ABD'li'yi öldüren ve birçok kişiyi kötü şekilde yaralayan, hayatını boyunca öldürdüğü insanları saymıyorum bile, terörist liderlerini öldürmemizin ardından intikam almak amacıyla bazı ABD mülklerini hedef almak konusunda çok cesurca konuşuyor. O Büyükelçiliğimize zaten saldırıyordu ve başka bölgeleri vurmayı planlıyordu. İran yıllardır problem dışında bir şey değildi. Bu uyarıyı yapayım; İran herhangi bir ABD'liyi ya da ABD mülkünü vurursa 52 hedef belirledik (İran'ın yıllar önce rehin aldığı 52 ABD'liyi temsil ediyor), hedeflerin bazıları İran ve İran kültürü için çok yüksek seviye, önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacak. ABD daha fazla tehdit istemiyor” dedi.