Trami kasırgası Japonya’ya ulaştı: 17 yaralı

Trami kasırgası Japonya’nın güney batısındaki Okinawa adasına ulaştı. İlk belirlemelere göre en az 17 kişi yaralandı.

Trami kasırgası, hızı saatte 216 kilometreye varan rüzgarlarla birlikte Okinawa adasına ulaştı. Kasırganın Pazar günü Honshu adasına ulaşması ve bir çok bölgede şiddetli yağışlara yol açması bekleniyor.

Japonya medyasında yer alan görüntüler, kasırganın ağır maddi hasara yol açtığını gösteriyor. Dalgalar kıyıları şiddetle vururken, rüzgar ve yağışlar yaşamı ağır etkilemeye devam ediyor.

En az 17 kişinin yaralanmasına yol açan kasırga nedeniyle Okinawa adasında 700’e yakın kişi güvenli alanlara tahliye edildi, 2 bini aşkın evin elektrikleri kesildi.

Başta ülkenin batısında olmak üzere en az 316 uçuş iptal edildi. Demiryolları da Osaka bölgesindeki seferleri Pazar günü öğleye kadar tedbir amaçlı durdurdu

Henüz bir ölüm yaşanmadığını bildiren felaketleri yönetim bürosu sorumlusu Masatsun Miyazato, “Bilanço ağırlaşabilir” diyerek, sayımın devam ettiğini bildirdi.

Miyazato AFP’ye yaptığı açıklamada “Okinawa insanları kasırgalara alışık ama biz onlara tetikte kalmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Kasırganın önce ülkenin güney batısı ve kuzey doğusunda önce Kyushu sonra da Honshu’ya doğruya ilerlemesi bekleniyor.

Trami, Asya’da yılın başından bu yana meydana gelen 24’üncü kasırga oldu. Önceki Jebi kasırgası Eylül ayı başında Japonya’nın batısında 30’ü aşkın kişinin ölümüne ve ağır maddi zararlara yol açmıştı.

İki ay önce de ülkenin güney batısında şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açmış 220 dolayında kişi hayatını kaybetmişti. Öncesinde de ölümcül sıcaklar yaşanmıştı.