TJK-E: Erdoğan kadın katilidir

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), işgalci Türk devletinin 23 Haziran Salı günü Kobanê’ye düzenlediği saldırıya tepki göstererek, “AKP-MHP faşist rejimi kadın düşmanıdır. Erdoğan kadın katilidir” dedi ve bu akşam sokaklara çıkmaya çağırdı.

Türk devletinin saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yapan TJK-E, işgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırımı uluslararası güçlerin eliyle gerçekleştirmeye devam ettiğini belirtti.

Kobanê’de kadınların hedef alınmasının Türk devletinin kadınlardan ne kadar korktuğunun ifadesi olduğuna dikkat çeken TJK-E, “İşgalci Türk devleti SİHA’larla Kobanê’nin Helîncê köyüne saldırısında Kongreya Star Fırat Koordinasyon Üyesi Zehra Berkel’in de aralarında bulunduğu 3 kadın arkadaşımız şehit düşmüştür. DAİŞ’in Kobanê’de yenilgiye uğratıldığından beri faşist Türk devletinin Rojava’ya saldırıları durmamıştır. Faşist Türk devleti tüm dünyaya ilham olan Rojava kadın devrimini yok etmek için her türlü yola başvuruyor, örgütlenen, mücadele eden kadınları hedef alarak katlediyor” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Biz Kürt kadınları üçüncü bir Paris katliamını yaşıyoruz. 2013’te Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez Türk istihbaratının eliyle, 2016’da ise Kuzey Kürdistan’da ise Sewê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır Türk devleti tarafında hedef alınarak katledildiler. Rojava ise Zehra ve diğerleri kadın mücadelesinin tohumlarını ekenler hep İşgalci Türk devletinin hedefinde oldu. Kadınlar üzerinden Kürt halkı imha edilmek isteniyor. Bu saldırılara hava sahasını açan tüm uluslar arası güçler sorumludur. Bu saldırılara sessiz kalan herkes bu katliamın ortağıdır.

AKP-MHP faşist rejimi kadın düşmanıdır. Erdoğan kadın katilidir. Dün Kobanê’de katledilen kadınlar ilk değildi. Bu vahşi ve pervasız saldırılara karşı biz kadınlar faşizme karşı mücadelemizi daha fazla büyüteceğiz, Erdoğan ve faşist rejiminin sonunu getireceğiz. Hiçbir şey direnen, mücadele eden kadının gücünden daha büyü değildir. Kobanê, Rojava bunun en büyük örneğidir.”

EYLEME ÇAĞRI

TJK-E, işgalci Türk devletine karşı bu akşam eylemlere çağırdı: “Kürt soykırımında sınır tanımayan işgalci Türk devletinin Rojava kadın devrimini hedef alan ve Kobanê’nin Helîncê köyünce 3 kadın arkadaşımızı şehit eden bu katliamcı zihniyete karşı başta kadınlar ve kadın örgütleri olmak üzere tüm demokrat, yurtsever ve Kürt dostlarını bugün saat 18:00’da alanlara çağırıyoruz. Faşizm karşısında kadın mücadelemiz kazanacaktır.”