Tayland’da mağarada mahsur kalan çocuklardan 6’sı kurtarıldı

Tayland’da 15 gündür bir mağarada mahsur kalan çocukları kurtarma operasyonu sürüyor. Bugün yürütülen operasyonda 6 çocuk sağ-salim kurtarıldı.

Tayland’daki Tham Luang mağarasında sel baskınından dolayı mahsur kalan çocukları kurtarma operasyonu yürütülüyor. Şimdiye kadar 6 çocuk sağ-salim kurtarıldı.

12 çocuk ve antrenörleri bir gezi kapsamında gittikleri Tham Luang mağarasında suların yükselmesinden kaynaklı mahsur kaldı.

Öğle saatlerinde 2 çocuk kurtarıldıktan sonra Reuters’e açıklama yapan bir yetkili, “2 çocuk kurtarıldı ve mağara yakınlarında kurulan geçici hastanede tedavi altına alındılar” açıklamasında bulundu. Çocuklar daha sonra ise helikopterle Chiang Rai kentindeki hastaneye kaldırıldı.

Çocukları kurtarmak için dalgıçlar ve özel harekat timleri operasyonda yer aldı. Çocukların bazılarının 11 yaşında olduğu ve çok iyi yüzme bilmediği de belirtiliyor.

Mağaranın dar galerilerinden geçmenin ciddi bir sorun olduğu ve geçtiğimiz günlerde mahsur kalanlara oksijen ulaştırmaya çalışan bir dalgıç da yaşamını yitirdi. Çocukların ve kurtarma ekiplerinin mağaradan kurtulmak için dalmaları gerektiği ve bazı yerlerdeki darlığında 60 santimetre olduğu belirtiliyor.