Suriye’de İsrail hava saldırısı

Suriye ordusu, İsrail uçaklarının Halep yakınında düzenlediği bir saldırıyı püskürttüklerini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre İsrail savaş uçakları, Suriye rejimini destekleyen İran güçleri ve ittifak halindeki başka gruplara ait cephane depolarını hedef aldı.


Gözlemevi hava saldırısında depo muhafızlarından oluşan 7 kişi öldü. Bunların köken olarak ne Suriyeli ne de İranlı olmadıkları belirtildi.

Gözlemevi, hava saldırısında beş kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Suriye resmi haber ajansı Sana’nın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, hava savunma gücü Halep’in kuzey doğusundaki Şeyh Nacar sanayi alanındaki tesisleri hedef alan İsrail saldırısı püskürtüldü.

AFP’ye konuşan Halep sakinleri, bombardıman nedeniyle tüm kentte elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi. Elektriğin sonraki saatlerde kademeli olarak geri geldiği belirtildi.

AFP’ye göre İsrailli bir askeri sözcü, “Yabancı medyadaki bilgileri yorumlamıyoruz” diyerek açıklama yapmayı reddetti.

Bu saldırı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan platosunun bir kısmında İsrail hakimiyetini tanımasından bu yana ilk İsrail saldırısı oldu.

İsrail Golan’ın bir kısmını 1967 yılında işgal etti ve 1981’de kendisine bağladı. Ancak uluslararası toplum bu işgali ve kendisine bağlama girişimini illegal olarak değerlendiriyor.