Rusya’da 112 milyon seçmen sandık başına çağrıldı

Rusya’da 15 Mart günü devlet başkanını seçmek için 112 milyon seçmen sandık başına çağrıldı. Çeyrek asırdır iktidar olan Vladimir Putin’in yeniden seçileceği konusunda bir şüphe yok.

Çeyrek asırdır Devlet Başkanı ya da Başbakan olarak iktidarda olan Vladimir Putin'in karşısında sadece üç aday bulunuyor. Bunların da seçilme şansları yok. 

Rusya Liberal Demokrat Partisi’nden Leonid Slutski, Yeni Halk Partisi’nden Vladislav Davankov ve Komünist Parti’den Nikolai Kharitonov, Putin’e rakip olarak bulunuyor. 

2018 yılındaki seçimlerle karşılaştırıldığında aday sayısı dört adayın daha az olduğu görülüyor. Bu da daralan siyasi alanın işareti olarak değerlendirildi. 

Ukrayna ile savaşın devam ettiği bir sırada gerçekleşecek olan seçimlerden önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçmenleri sandık başına gitmeye çağırdı.

Channel One’da mesajı yayınlanan Putin, "Uyum ve kararlılığımızın altını çizmek ve birlikte ilerlemek çok önemlidir. Her oy önemli ve anlamlıdır” dedi. 

Kremlin Başkanı, tüm seçmenlerin "zengin, güçlü, özgür ve müreffeh" bir Rusya görmek istediğini savundu. 

"Yaşam standardımızın ve yaşam kalitemizin yükselmesini istiyoruz. Öyle olsun" diyen Putin, "Özel operasyona (Ukrayna'daki savaşa) katılanlar da oy kullanacak. Onlar tüm Ruslar için bir örnek teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.