Rus tarihçi Sokolov, kadın arkadaşını parçalayarak katletti

Ünlü Rus tarihçi Oleg Sokolov, bir ırmakta elinde bir kadına ait iki kolun bulunduğu bir torba ile yakalandı. Sokolov, genç öğrenci arkadaşını öldürüp parçalara ayırdığını itiraf etti.

Napolyon konusunda uzman tarihçi Sokolov, Rus imparatorluğunun eski başkenti St. Petersburg’daki Moyka ırmağında Cumartesi sabahı, polis tarafından sudan çıkarıldı. Polise göre, yakalanırken sarhoş olan Sokolov’un elinde bir torba vardı. Torbadan bir kadına ait iki kol ve bir alarm silahının bulunduğu belirtildi.

Yerel medyaya göre, Sokolov kadına ait uzuvları atmaya niyetlenirken suya düştü. Napolyon gibi giyinen Sokolov’un elindeki torbadan kurtulduktan sonra intihar etme niyetinde olduğunu söylediği belirtiliyor.

Avukatı Aleksandr Potçuyev, “Suçunu kabul etti” dedi ve 63 yaşındaki tarihçinin hipotermiden dolayı hastaneye kaldırıldığını belirti. Avukat Potçuyev, müvekkilinin yaptığından dolayı pişman olduğunu ve polisle işbirliğine hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Rus medyasına göre tarihçi Sokolov, 24 yaşında eski öğrencilerinden biri ve birçok kitapta kendisiyle birlikte imzası olan kadın arkadaşını bir tartışma sırasında kafasını, kollarını ve bacaklarını keserek katlettiğini itiraf etti.

Bir çok kitabın yazarı olan tarihçi aynı zamanda Fransa’da eski aşırı sağcı milletvekili Marion Marechal tarafından kurulan Issep okulunda da danışman olarak görev yapıyordu. Yazar tutuklandıktan hemen sonra bu okul tarafından görevden alındığı bildirildi. Napolyon hayranı Sokolov bununla da yetinmeyerek Napolyon gibi giyinirken, kadın arkadaşını da “Josephine” olarak çağırdığı ve kendisine “Sir” olarak hitap edilmesini istediği belirtiliyor. Katlettiği arkadaşının da Napolyon çağı hayranlarından olduğu ve o dönemin kostümlerini giymeyi sevdiği ifade ediliyor.