Norveçli Kürt dostu Erling Folkvord vefat etti

Norveç Eski Milletvekili, Oslo Belediye Meclis üyesi ve yakın Kürt dostu Erling Folkvord, Stockholm'de 74 yaşında vefat etti.

Norveç medyasında göre Erling, Kurdistan ve Filistin ile ilgili bir kitap projesiyle bağlantılı olarak Stockholm'de seyahat ederken cuma günü öğleden sonra hayatını kaybetti.

Folkvord Norveç'in Trøndelag şehrinin Levanger bölgesinde doğdu. 1960'lı yıllardan bu yana siyasi olarak aktifti ve 1990'dan 1997'ye kadar Norveç İşçi Komünist Partisi'nin genel başkan yardımcılığını yapmıştı.

1999'da daha sonra Kızıl Parti'ye dönüşecek olan Kızıl Seçim İttifakı'nın Oslo belediye meclis üyesi oldu. Kızıl Parti döneminde 1993-1997 yılları arasında milletvekili olarak görev yaptı.

Milletvekili olduğu dönemde Kurdistan'a gitti ve o günden itibaren son nefesine kadar Kürtler için çalışmalar yaptı, kitaplar yazdı, araştırmalarda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük perspektiflerinden etkilenen Folkvord, "Kurdistan: Geçmiş, Halk ve Gelecek" adlı belgesel kitabını yayınladı.

Rojava'ya da giden Erling Folkvord, "Rojavada, Esad'sız, IŞİDsiz, Erdoğansız bir gelecek için mücadele eden Kürt halkı" adlı bir kitap yazdı. Medya Haber'de ve birçok sitede çok sayıda yazılar yazdı.

Bugüne kadar 15 kitap yazan Folkvord, en son Kürdistan ve Filistin konulu bir kitap projesi kapsamında Stockholm'e gitmişti.