Mısır’da DAİŞ’e operasyon: 36 ölü

Mısır ordusu, Sina yarımadasının merkezi ve kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 36 DAİŞ’linin öldürüldüğünü bildirdi.

Mısır ordu güçleri, 9 Ocak günü “Sina 2018” adıyla geniş bir operasyon başlattı. Operasyon, DAİŞ çetelerinin aktif olduğu yarımadada yoğunlaşıyor.

Silahlı kuvvetler sözcüsü Tamer el Refayi, “Bir çatışma sırasında 30 tekfirci (aşırılıkçı) unsur elimine edildi” dedi. Refayi, “çok tehlikeli terörist bir hücre”nin de etkisiz hale getirildiğini belirtirken, bu operasyonda da 6 DAİŞ’linin öldürüldüğü bilgisini verdi.

Resmi verilere göre “Sina 2018” operasyonunun başından bu yana 100’ü aşkın çete mensubu ve en az 16 asker öldü.

Ordu sözcüsü Rafayi, ayrıca 345’i son beş günde olmak üzere 2 bini aşkın kişinin gözaltına alındığını belirtti. Sözcü, bunlar arasında “çok tehlikeli ve aranan kriminal terrörist unsurların” da yer aldığını ifade etti. Mısır ordusu, onlarca silah deposu ve barınağın da imha edildiğini belirtti.

Mısır güvenlik güçleri, DAİŞ çetelerinin Irak ve Suriye’deki yenilgileri ardından Sina’ya yerleşmeye çalıştığından şüpheleniyor. Mısır Cumhurbaşkanı Abdul Fettah El Sisi, Kasım ayında Genelkurmay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na üç ay içerisinde yarımadaya güvenlik ve istikrar getirmesi talimatını vermişti.

Bu talimat, DAİŞ çetelerinin Sina’nın kuzeyinde bir camide gerçekleştirdiği katliamın ardından verilmişti. Saldırıda 300’den fazla kişi hayatını kaybetmişti.