Mısır’da bilinenlerinden farklı bir lahit bulundu

Mısır’da yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda günümüzden en az 2000 yıl öncesine ait bir lahit bulunurken, içinde bir heykelcik de bulunması ve bugüne kadar hiç açılmamış olmasının lahiti farklı kıldığı bildiriliyor.

Mısır’ın İskenderiye şehrinde yapılan çalışmalar sonucunda bulunan lahitin Ptoleme Krallığı dönemine ait olduğu duyuruldu.

Mısır Antikite Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 265 santimetre uzunluğundaki lahitin 165 santimetre genişlikte ve 185 santimetre yükseklikte olduğu belirtildi.

Lahitin tam olarak kaç yılında yapıldığına açıklık getirilmezken, Milattan önce 323 ile 30 yılları arasında hüküm süren Ptoleme Krallığı döneminden kalma olduğu kaydedildi.

İskenderiye’de bulunan lahiti farklı kılan ise, İlk Çağ’da büyük çoğunluğu açılarak tahrip edilen diğer lahitlerin aksine hiç açılmamış olması. Lahitin içinde gömülü olan kişiye ait olduğu sanılan bir de heykelcik bulundu.

Bulunan lahitin içinde hiçbir yazılamanın olmaması ise, üzerinde daha fazla çalışması yapılmasını gerektiriyor.

Makedonya Kralı Büyük İskender tarafından Milat’tan önce 331’de kurulan İskenderiye şehri, İskender’in ölümünden sonra komutanlarından I. Ptolemaios Soter tarafından kurulan krallığa bağlı bir şehir idi.