Mağarada mahsur kalan çocuklar kurtarılıyor

Tayland’da 15 gündür antrenörleri ile bir mağarada 15 gündür mahsur kalan 12 çocuğu kurtarmak operasyon başladı. İlk etapta 2 çocuk kurtarıldı.

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen Taylandlı 12 çocuk ve antrenörleri, 23 Haziran günü sportif antrenmandan sonra Myanmar ile Laos sınırındaki Tham Luang mağarasına girmişlerdi. Ancak bu macera şiddetli muson yağmurları nedeniyle çocukların mağarada mahsur kalmasıyla sonuçlanmıştı.

Çocukları kurtarma çalışmaları bugün başladı. Şimdiye kadar 2 çocuk mağaradan sağ-salim çıkarılırken, çalışmaların ise 2-3 gün sürmesi bekleniyor.

Bölgede meydana gelen şiddetli yağıştan kaynaklı çalışmaların çok dikkatli yapıldığı ve çocukların zarar görmemesi için çalışıldığı belirtiliyor.

Kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kriz Hücresi Sorumlusu Narongsak Ossottanakorn, 2-3 gün boyunca sürmesi beklenen çalışmalarda çocukların teker teker ve yanlarında iki görevli ile birlikte çıkarılacağını belirtti.

Ossottanakorn sağlık görevlilerinin de birkaç gündür hazır olduğu ve çocuklarla çalıştıkları bilgisini de verdi.

Taylandlı yetkililer bölgedeki şiddetli yağış başlamadan önce 15 gündür mağarada mahsur kalan çocukları kurtarmayı hedefliyor.