Lufthansa personeli yeniden greve gidiyor

Avrupa'nın önde gelen hava taşımacılığı grubu Lufthansa'nın kara personeli, ücret görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle ülkenin başlıca havalimanlarında iki gün süreyle yeniden greve gidiyor.

Verdi sendikası pazartesi günü yaptığı açıklamada, Perşembe günü sabah 4.00 ile cumartesi günü sabah 07.10 arasında yolcularla ilgili sektörlerde grev çağrısında bulundu. Çok sayıda uçuşun iptal edilmesi bekleniyor.

Sendika, daha fazla ayrıntı vermeden, yolcuları ilgilendirmeyen yük ve teknik sektörler için grevlerin farklı zamanlarda gerçekleşeceğini kaydetti.

Verdi'nin müzakerelerden sorumlu başkanı Marvin Reschinsky yaptığı açıklamada, Lufthansa grubun bu hafta rekor yıllık sonuçlar açıklayacağına dikkat çekerek, kimsenin “kara personelinin Almanya'nın en pahalı şehirlerinde artık ay sonunu nasıl getireceğini bilemediğini anlayamadığını” ifade etti.

Verdi, temsil ettiği işçiler için yüzde 12,5 oranında ücret artışı, diğer bir ifadeyle ayda en az 500 euro daha fazla ücret talep ediyor.

Sendikaya göre Lufthansa'nın son teklifi daha uzun bir süre için daha yüksek bir ücret artışı içeriyordu, ancak sendikanın taleplerini karşılamıyordu. Müzakerelerin bir sonraki turu 13 ve 14 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz hafta Verdi, Lufthansa şirketinin belirli sektörlerindeki kara personelini üç günlük greve çağırmıştı. Ancak yolcu sektörü bundan etkilenmemişti.

Marvin Reschinsky, "Son günlerde grevlerimizle yolcu trafiğini kasıtlı olarak aksatmadık" dedi.

Ancak sendika, yönetimle hiçbir ilerleme kaydedilmediği için şimdi vites yükseltmeyi planlıyor.

Reschinsky, "Lufthansa müzakere talebimizi görmezden gelerek, baskı artana kadar taviz vermeyeceğini açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Kara personelinin yolcuları da etkileyen bir günlük grevi 20 Şubat'ta gerçekleşmişti. Yedi Alman havaalanında Lufthansa uçuşlarının çoğu iptal edilmiş ve yaklaşık 100 bin yolcu etkilenmişti.

Almanya birkaç aydır, sadece Lufthansa'da değil, demiryolu operatörü Deutsche Bahn da ulaşım dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde grev dalgasıyla sarsılıyor.