Le Temps yazdı: Suriye satrancında yalancı poker!

İsviçreli Le Temps gazetesi, Kuzey ve Doğu Suriye’de ateşkese rağmen çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye bir gazetecisini gönderen Le Temps, “Suriye satrancında yalancı poker” başlığı altında bölgedeki gelişmeleri yazdı.

Til Temir’a giden gazeteci, bölge sakinlerinin Ankara rejiminin “etnik temizlik” yaptığı konusundaki endişelerini aktardı. Gazete, “Çatışmanın tarafları tarafından kabul edilen teorik ateşkes rağmen savaş tüm yakıcılığıyla devam ediyor” dedi.

ATEŞKES YOK, TÜRKİYE SİVİLLERİ HEDEFLİYOR

Haberde, Fee Burma Ranger isimli insani örgütün konvoyuna yönelik saldırı hatırlatılırken, bu saldırıda Sau Seng isimli Myanmarlının hayatını kaybettiği belirtildi. Grubun üyelerinden David Eubank, “Ateşkes yok. Türkiye sivilleri hedefliyor, daha da kötüsü, insani görevlileri hedefliyor” diyor.

Aile babası Aldar, “Türk devletinin desteklediği cihatçılar tarafından her an kuşatılabilecekleri” endişesini ifade ediyor.

MÜSLİM: ETNİK TEMİZLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Türk, Rus ve Suriye birlikleri “patlayıcı” bir ortamda birbirlerine yakın giderken, Kürt yöneticilerden Salih Müslim Türkiye’nin “gerçekte cihatçı ve hata DAİŞ üyelerinden oluşan” paralı askerlere dayandığını belirti. Müslim, “Türk hükümeti tarafından uygulamaya konulan bir etnik temizlik ile karşı karşıyayız” diyor. Müslim şunları ekliyor: “Türkiye’nin Rojava’yı işgal etmek için dayandığı paralı askerler, cihatçılardır. Saflarında DAİŞ üyeleri de var. Onların varlığı Kürtlerin kendi topraklarında barışçıl bir şekilde yaşama olasılığı önünde engeldir.”

ÖMER: DEMOGRAFİK DENGE DEĞİŞTİRİLİYOR

Özerk yönetimin sorumlularından Abdulkerim Ömer de Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtleri bölgeden sürerek, yerlerine Arap mültecileri yerleştirmek istediğini söylüyor. Ömer, bu durumun kalıcı bir şekilde demografik dengeyi değiştirebileceği tepkisinde bulunurken, “Yüzyıllardır çoğunlukta oldukları bölgelerde artık hiç bir Kürt, hiçbir Hristiyan olmayacak” diye belirtiyor