Korsikalı bağımsızlık yanlıları: Le Pen’e izin vermeyeceğiz

Fransa’da 2 hafta sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kalmasına kesin gözüyle bakılan ırkçı Marine Le Pen’in Korsika çıkışına bağımsızlık yanlılarından sert cevap geldi.

Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen’in Korsika’nın başkenti Ajaccio’da düzenlediği miting esnasında ülkenin bağımsızlığından yana olan çok sayıda genç protesto eylemi düzenlemişti.  

Bağımsızlık yanlısı gençler sık sık Korsika dilinde ‘Fransa dışarı’ sloganları atarken, ırkçı liderin korumaları tarafından darp edilerek miting salonundan çıkarılmışlardı.

Olay sonrası Ghjuventù Indipendentista adlı bağımsızlık yanlısı grup tarafından yapılan açıklamada, “Ulusal Cephe liderinin topraklarımıza gelerek nefret ve ilkel anti-Korsika karşıtı söylemlerini damıtmasını kabul edemezdik. Eski liderinin (Jean-Marie Le Pen) Korsikalı siyasi tutsakların idam edilmesini istediği bu partinin ülkemize ‘güven içinde gelmesine’ asla izin vermeyeceğiz” denildi.

23 Nisan’da yapılacak seçimlerin ikinci turuna kalmasına kesin gözüyle bakılan Marine Le Pen, Korsika’nın var olan zayıf özerkliğine de karşı çıkıyor. Ancak Le Pen, göçmenler ve İslam karşıtlığı üzerinden Korsika’da güçlenmeyi hedefliyor.

2012 yılındaki seçimlerde Korsika genelinde yüzde 24 civarında oy alan Marine Le Pen’in buradaki oylarını arttıracağı tahmin ediliyor.