Koronavirüste son durum

Dünya genelinde koronavirüs vakası sayısı her geçen gün artıyor. 200 binden fazla insan virüse yakalandı. 10 bine yakın kişi yaşamını yitirdi. John Hopkins Üniversitesi'nin son verilerine göre, Çin dışında 100 binden fazla vaka var.

TÜRKİYE

Türk devlet yetkilileri, ülkedeki koronavirüs vakasının 191'e çıktığını duyurdu. Ülkede devletin rakamlarına göre 3 kişi virüsten yaşamını yitirdi. Ancak koronavirüse yakalanan ve yine virüsten ölen kişi sayısının çok daha fazla olduğu belirtiliyor. TTB de devlet rakamlarından çok daha kişiye koronavirüs bulaştığına dikkat çekmişti. Türk iktidarı, ciddi önlemler almamakla da eleştiriliyor.
Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, "Emekli Orgeneral Tahir Aytaç Yalman'ın COVID 19’a bağlı vefat ettiği kanaati oluştu" dedi. Devlet yetkililerinin Yalman'la ilgili bilgiyi gizlemesi, pek çok ölümün gizlendiği şüphesini güçlendirdi.

Amed'de Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nin 1 ve 2’nci katı koronavirüs teşhisi konulanların tedavisi için boşaltıldı. 112 Çağrı Merkezi’nde bile dezenfektan ve maske olmadığı öğrenildi.
Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ), Mardin Derik ilçesine bağlı onlarca kırsal mahalleyi bir kez daha elektriksiz ve susuz bıraktı. Ellerini yıkayacak su bulmakta zorlandığını belirten halk, koronavirüs salgını tehdidine işaret ederek, "Elektrik yok, su yok. Nasıl temiz olacağız” diye tepki gösterdi.

İstanbul’dan gelen 42 yaşındaki bir kişinin, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınması üzerine Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyü karantinaya alındı.

İRAN

İran’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı bin 284’e çıktı. Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, son 24 saat içinde 149 kişinin öldüğünü, ölenlerin sayısının bin 284’e ulaştığını belirtti. Reisi,toplam vaka sayısını ise 18 bin 407 olduğunu aktardı.

İTALYA

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı İtalya’da cenaze firmaları salgın kurbanlarını defnetmekte zorlandığı için devreye ordu girdi. Ülkenin kuzeydoğusunda Milano yakınlarındaki Bergamo kenti sakinleri askerlerin defnedilmek üzere naaşları transfer ettiğine yönelik videoları paylaştı.
İtalya’da Çarşamba günü 475 kişi yaşamını yitirdi. Bu, İtalya’da bir günde kaydedilen en yüksek rakam oldu. İtalya'da yaklaşık 3 bin kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

İtalya, Güney Kore ve İran'ı geçerek, Çin dışında en fazla vakanın tespit edildiği ülke oldu.
Ülkede vaka sayısı 30.000'i geçti.

ALMANYA

Şimdiye kadar 31 kişinin yaşamını yitirdiği Almanya'da 2 bin 801 yeni vaka görüldü. Ülkedeki toplam sayı 10 bin 999'a yükseldi.

Son olarak Yeşiller Partisi Cem Özdemir'in de virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

RUSYA

Rusya'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm vakası kaydedildi. 79 yaşında ön hastalıkları bulunan bir kadının Moskova'da tedavi gördüğü bir hastanede zatürreden hayatını kaybettiği bildirildi. Rusya'da şimdiye kadar teyitli 147 koronavirüs vakası var.

FRANSA

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, ülkede Salı günü öğlen uygulamaya konan 15 günlük sokağa çıkma yasağının uzatılabileceğini açıkladı.

İNGİLTERE

İngiltere'de teyitli vaka sayısı 2000'e yaklaştı. Başbakan Boris Johnson, ülkedeki herkesi gerekmedikçe sosyal temastan kaçınmaya, evden çalışmaya, publar ve restoranlardan uzak durmaya çağırdı.

MEKSİKA

118 yeni vakanın görüldüğü Meksika'da da ilk ölüm meydana geldi. Sağlık Bakanlığı, virüs nedeniyle hayatını kaybeden hastanın 41 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı.

ABD

ABD’de virüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 155'e yükseldi. Ülke genelinde vaka sayısı 9 bin 464'e ulaştı.

ÇİN

Çin’de koronavirüsün ortaya çıkması ve resmi istatistikler tutulmaya başlanmasından bu yana ilk kez yeni koronavirüs vakasına rastlanmadı. Pekin’deki Sağlık Komisyonu, bir önceki günden beri hiçbir vatandaşa hastalığın bulaşmadığını duyurdu.

Çin’de koronavirüse yakalananların sayısı 80 bin 928. Salgından 3 bin 245 kişi öldü.