Karantinadaki İtalya tüm mağazaları kapattı

İtalya hükümeti koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkeyi karantinaya aldıktan sonra bu kez sağlık ve gıda hariç tüm alışveriş mekanlarını kapattı.

Başbakan Guiseppe Conte, gıda dağıtım ve sağlık sektörü hariç, “Tüm alışveriş yerleri, barlar, publer (public house), restoranları kapatıyoruz” dedi.

Evlere teslim imkanına izin verildiğini ifade eden Conte, “Bu büyük çabanın etkileri 15 gün içerisinde kendisini gösterecek” diye ekledi.

Başbakan, Salı günü de 60 milyonluk nüfusu karantinaya almıştı. Bu kapsamda dolaşım özgürlüğü kısıtlanırken, tüm gösteriler yasaklandı.

İtalya Başbakanı, bununla birlikte toplu taşıma araçlarını durmayacağını, sanayi ve fabrikaların da gerekli tedbirleri almak koşuluyla üretime devam edebileceğini ifade etti.

Başbakan, “Gıda mağazalarına koşmak gerekli değil” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

İtalya, Çin’den sonra ölümlerin en fazla olduğu ülke durumunda. Bu ülkede Çarşamba günü verilen son bilançoya göre 12 bin 462 kişide koronavirüs teşhis edildi, 827 kişi hayatını kaybetti.

DANİMARKA’DA DA OKULLAR KAPATILDI

Danimarka da tüm okullar ve üniversiteleri kapatma kararı aldı. Tüm memurlar için de uzaktan çalışma imkanı genelleştirilecek. Memurlar böylece evlerine gönderildi. Ayrıca 100’ü aşan tüm gösteriler yasaklanacak.

BM’DEN TÜM ÜLKELERE ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de tüm ülkeleri koronavirüs pandemisine karşı “derhal çabalarını ikiye katlamalarını” istedi. Guterres, “Her hükümeti çabalarını derhal iki katına çıkarmalarını istiyorum. Bu kriz herkesi ilgilendirdiği için, hepimizin onayacağı rol var” dedi.