Kamboçya'da bina çöktü: 36 ölü

Kamboçya'da inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucunda en az 36 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.

Resmi yetkililerin verdiği bilgilere göre başkent Phnom Penh'in 160 kilometre güneybatısındaki Kep şehrinde inşaat halindeki bir bina çöktü. Olay sonucunda 14'ü kadın, 6'sı çocuk 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
İki gün süren kurtarma çalışmalarının ardından açıklama yapan Kep Valisi Ken Satha, binanın sahibi olan çiftin gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.
Kamboçya'da bina göçükleri sık sık yaşanıyor. Son yaşanan olayın ardından da hükümete inşaat ve bina denetimlerinin yeterli olmadığı yönündeki eleştiriler arttı.
Ülkenin başbakanı Hun Sen konuyla ilgili yaptığı açıklamada dünyada binaların çöktüğü tek ülkenin Kamboçya olmadığını ve hiçbir hükümet yetkilisini bu nedenle görevden almayacağını söyledi.
Kamboçya son yıllarda artan Çinli turistler, ülkeye yeni yerleşen yabancılar ve yatırımcılar nedeniyle büyük bir inşaat patlaması yaşanıyor. Ülke adeta dev bir şantiye durumunda.
Kep'te çöken bina da turistik bir hotel olarak planlanıyordu.
Bundan altı ay önce de Çinli bir firmaya ait inşa halindeki bir bina da 28 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından Hun Sen, acil durumlar bakanını görevden almış ve olayla ilgili 7 kişi cinayet suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılmıştı.