Kaliforniya’da yangın yayılıyor : 200’ü aşkın kayıp var

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde şiddetli rüzgarlarla birlikte orman yangınları yayılırken, 200’ü aşkın kişinin kayıp olduğu bildirildi. Ölü sayısı ise 31’e çıktı.

Kaliforniya eyaleti, tarihinin en yıkıcı yangınlarından biriyle boğuşuyor. Butte kontluğu şerifi Kory Honea, yetkili kurumların eyalette 228 kişiden haber alamadığını bildirdi.

“Camp Fire” olarak adlandırılan en büyük yangın, eyaletin kuzeyinde etkili olurken, güneyinde de başka bir yangın var. Yangınlarda geçici bilançoya göre 31 kişi hayatını kaybetti. Bilançonun ağırlaşabileceği belirtiliyor.

Şiddetli rüzgarlar nedeniyle alevlerin ilerleyişi sürüyor. Yetkililer, bu koşullarda başka noktalarda da yangın çıkmasından endişe ediyorç

Yangınlarda şimdiye kadar 224 bini aşkın kişi tahliye edildi. Camp Fire yangını, Paradise kentinde 6.700’den fazla ev ve işyerini küle dönüştürdü. Sigortalık mülklerdeki zararın 2 ila 4 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Camp Fire ayrıca 45 bin hektarı aşkın araziyi yaktı. Yol açtığı insani bilanço, eyalet tarihin en ağır bilançosu olarak kayda geçti. 1933’te Griffith Park’taki yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti.