Kabil’deki öğrenci katliamını DAİŞ üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Şii mahallesindeki bir eğitim merkezinde gerçekleştirilen katliamı DAİŞ çeteleri üstlendi.

Saldırı 15 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı saldırıya ilişkin yeni bir bilanço verdi. Daha önce 48 kişinin öldüğünü açıklayan Bakanlık, yeni bilançoda 34 kişinin öldüğünü, 67 yerine 56 kişinin yaralandığını bildirdi.

Taliban hareketi saldırı ile hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı. DAİŞ çeteleri bu Perşembe günü saldırıyı üstlendi. Kurbanların çoğu, üniversiteye giriş sınavı hazırlıkları çerçevesinde İngilizce kursuna katılan öğrencilerden oluşuyordu.

Saldırı, Hazara topluluğuna mensup Şiilerin yaşadığı batı mahallesini hedef aldı. Soruşturmacılara göre, canlı bomba eğitim merkezinin arka kapısından girerek, 100 öğrencinin bulunduğu sınıfta üzerindeki bombaları patlattı.

Hazara topluluğu sık sık DAİŞ çetelerinin hedefi oluyor. Birleşmiş Milletlerin verilerine göre Afganistan’da bin dolayında okul, güvenlik gerekçesiyle kapalı durumda. Bu yıl içerisinde en az 86 okul saldırılar sonucu yıkıldı.