Jebi tufanı Japonya’da hayatı felç etti

Bu yıl yoğun bir şekilde doğal afetlerin yaşandığı Japonya şimdi de “Jebi” tufanı ile karşı karşıya. Tufanın bu sabah Shikoku adasından geçti.

Son 25 yılın en şiddetli tufanına maruz kalan Japonya’da bir milyon kişinin tahliye edilirken, yüzlerce uçuş da iptal edildi. Japon Ulusal Meteoroloji Ajansı, Jebi tufanının Shikoku adasından geçtiğini, daha sonra ise Honshu adasının kıyılarına ulaştığını belirtti.

Tufanın yönünü Japon denizinin kuzeyine verdiği de belirtilirken, tufanın geçtiği her yerde araçlar, kamyonlar ters yüz olurken, elektrik kaynakları da iflas etti.

HPM ve KBS kanalı tufandan 6 kişinin öldüğünü, 90 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaştı. NHK kanalı

Uluslararası Kansai Havaalanının uçak kalkış pisti de tamamen sular altında kalırken, 3 bin dolayında turist de havaalanında mahsur kaldı.

2.600 tonluk bir petrol gemisi de havaalanına giden yollara çarptı.

Yetkililer, bir milyon insana yerleşkelerini terk etmesi uyarısında bulunurken, Shikoku’nun bir yerinde ise rüzgarın şiddeti saatte 208 kilometre olarak hesaplandı.

Şiddetli yağmurun yağdığı bölgelerde önümüzdeki saatlerde daha da şiddetli yağmur bekleniyor.

700 uçak seferi iptal edilirken, adalar arasında bağlantı sağlayan feri ve tren seferleri de durduruldu.

Osaka’da ise 1.6 milyon eve elektrik verilemiyor. Toyota şirketi ise, 14 fabrikada gece vardiyasını durduğunu açıkladı.

Japonya’nın başkenti Tokyo da Jebi tufanının güzergahında bulunuyor. Kentte şiddetli rüzgar ve yağmur bekleniyor.

Jebi, daha sonra ise Temmuz ayında şiddetli yağmur ve sel baskını sonucu 200 kişinin yaşamını yitirdiği Japonya’nın batısına doğru yol alacak.