Japonya'da ölü sayısı 156'ya yükseldi

Japonya’nın batısını vuran aşırı yağışların yol açtığı su baskınları ve toprak kaymalarında yeni bilançoya göre en az 156 kişi hayatını kaybetti.

Japonya, son 30 yılın en şiddetli yağışları ile karşı karşıya kaldı. Hükümet kaynaklarına göre, ölü sayısı Salı günü 156’ya yükseldi. Ülkenin batısındaki arama çalışmaları devam ediyor. Halen onlarca kişi kayıp. Medyaya göre 50’den fazla kayıp kişi var.

Cuma ile Pazar günleri arasındaki şiddetli yağışlar sonucunda, su baskınları ve toprak kaymaları yaşandı. Milyonlarca kişiye yönelik tahliye kararına rağmen çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Şiddetli yağışlardan sonra aşırı sıcaklar başladı. 35 derece bunaltıcı sıcaklar altında arama çalışmaları yürütülüyor. Bu da çalışmaları zorlu kılıyor. Pazartesi günü 75 bin dolayında itfaiyeci polis ve asker arama-kurtarma çalışmalarında yer alıyordu.

Durumun ağırlığından dolayı Başbakan Şinzo Abe, Çarşamba gününden itibaren öngörülen Belçika, Fransa, Suudi Arabistan ve Mısır ziyaretlerini iptal etti ve önceliği felaketzedelerin kurtarılması ve yeniden inşaya verdi.