Irak’taki saldırıda iki Amerikan, bir İngiliz askeri öldü

Irak’taki DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Bağdat yakınında Amerikan askerlerinin bulunduğu bir üsse yönelik roket saldırısında iki Amerikalı ve bir İngiliz askerin öldüğünü duyurdu.

Irak ordusu akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Bağdat yakınındaki Taci askeri üssüne yönelik 10 roket atışı yapıldığını ve herhangi bir zayiat oluşmadığını açıklamıştı.

Kısa bir süre sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon bir açıklama yaparak, saldırıda iki Amerikalı ve bir İngiliz askerin öldüğünü bildirdi. Koalisyon bazılarının durumu ağır olmak üzere bir çok yabancı askerin de yaralandığını belirtti. Irak’ta Ekim 2019’den bu yana Amerikan çıkarlarına yönelik 22 saldırı gerçekleşti.

Daha önce Amerikan tesislerine yönelik saldırılarda bir Amerikalı görevli ve Iraklı bir asker ölmüştü. Saldırıları üstlenen olmadı ancak Washington, İran yanlısı oluşumları sorumlu tutmuştu. Amerikalı bir askerin ölümünden iki gn sonra 2019 yılının sonunda Kerkük’teki askeri bir üsse 30 roket atışı yapılmış, ABD’de İran yanlısı Hizbullah Tugayları’nın Irak ve Suriye’deki 5 üssünü vurmuştu. Ocak ayında ise Bağdat’ta İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi’nin bir sorumlusu ABD tarafından öldürülmüştü. Bunun üzerine İran rejimi de Irak’taki Amerikan üslerine füze saldırısı düzenlemişti.