Hollanda, İran büyükelçiliğinin iki üyesini sınırdışı etti

Hollanda, İran büyükelçiliğinde akredite olan kişiyi sınırdışı etti.

Hollanda istihbarat teşkilatının sözcüsü, “Hollnada’nın İran büyükelçiliği nezdinde akredite olan iki kişiyi sınırdışı ettiğini doğrulayabiliriz” dedi. Sözcü, bu konuda başka bilgi vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Hollanda medyasının hükümet ve istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre sınırdışı iki ay önce gerçekleşti. Devlet radyo televizyon kurumu NOS ise sınırdışının 7 Haziran günü gerçekleştiğini duyurdu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Bu bilginin, muhaliflere yönelik bir suikast planının deşifre edilmesi sonrasında gündeme gelmesi dikkat çekti. Belçika, geçen hafta başında İranlı muhaliflere saldırı planı içerisinde olan İran kökenli bir çifti yakaladıklarını duyurmuştu. 500 gram el yapımı patlayıcı madde de ele geçirilirken, aynı soruşturma kapsamında Almanya’da İranlı bir diplomat gözaltına alınmıştı. Yakalananların, Paris’te Halkın Mücahitleri’nin siyasi kanadı İran Ulusal Direniş Konseyi’nin geçen hafta sonu yapılan yıllık kongresine yönelik saldırı planı içinde oldukları bildirilmişti. Fransa’da da bu dosya kapsamında gözaltına alınanlar oldu.